Lego Masters verdelen prijzen van Stad in Steentjes

Het Gravensteen van Hans Flier.

Sjaak Smakman
Leiden

Na bijna vier maanden van bouwen was zondag in de Catharinasteeg in Leiden het moment waarop de Lego Masters terugkwamen naar Leiden om de creaties van de deelnemers aan Stad in Steentjes te beoordelen.

Het idee om Leidse gebouwen of gebeurtenissen na te bouwen kwam van de Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL), Erfgoed Leiden, Open Monumentendagen en BplusC. De herfstvakantie vormde de finaleweek.

In de categorie 18+ ging Hans Flier strijken met de hoogste eer voor de Legoversie van het Gravensteen, waarbij hij als volgens de jury ’gruwelijk detail’ zelfs een ophanging mee bouwde. Frank en Sil wonnen in de categorie Gemengd met een tot in de kleinste details nagebouwde fabriek van vaccinmaker Janssen. Ze maakten gebruik van door motoren aangedreven lopende banden om de productie van vaccins én het prikken van mensen in beeld te brengen.

Jesse van Rijn kreeg voor zijn versie van de Koornbrug vroeger en nu op 3 oktober, de prijs in de categorie 12-. De fotowedstrijd in de categorie 18+ is gewonnen door Harald Thierry met zijn Burcht.

Dat de jury het lastig vond, blijkt uit het feit dat er nog een extra categorie in het leven werd geroepen om de ontploffing van het kruitschip door Kuba en Oscar ook nog de beloning te geven die ze volgens de jury verdienden.

De vaccinfabriek van Janssen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.