’Knuffelpaal’ aan de Veilingkade in Leiden is een ode aan de ’Summer of Love’

De versierde lantaarnpaal op de Veilingkade. Ook de bomen langs het water worden sinds juni vergezeld met een knuffelbeest.

De versierde lantaarnpaal op de Veilingkade. Ook de bomen langs het water worden sinds juni vergezeld met een knuffelbeest.© Foto Taco van der Eb

Jelin Schut
Leiden

Leidenaar Mathieu de Vriend is de maker van de met knuffels versierde lantaarnpaal aan de Veilingkade in zijn woonplaats. Hij meldde zich nadat deze krant vrijdag een foto afdrukte van zijn creatie. Hij had de lantaarnpaal versierd om de straat vrolijker te maken.

De lantaarnpaal blijkt al sinds juni versierd te zijn met de knuffels, maar dit was bij de krant nog niet eerder bekend. Behalve een interview met de lokale radio, was er weinig media-aandacht voor. De Vriend was dan ook verbaasd toen hij de lantaarnpaal, met zijn fiets op de achtergrond, in de krant zag. ,,Wel leuk dat er nog aandacht voor is.’’

Hij doopte de zomer, waarin veel maatregelen rondom het coronavirus afgeschaft waren, om tot ’Summer of Love’. De knuffels om de lantaarn en in de bomen dienden als versiering. De feestelijke Veilingkade werd afgemaakt met stoepkrijttekeningen, om de paal heen. De lantaarnpaal weet de buurt zeker op te fleuren, ook een paar maanden later nog. ,,De knuffels zijn een succes, vooral kinderen vinden ze geweldig’.

Buurtbewoner Mathieu de Vriend versierde de lantaarnpaal om het begin van de zomer te vieren.

Buurtbewoner Mathieu de Vriend versierde de lantaarnpaal om het begin van de zomer te vieren.© Foto Taco van der Eb

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.