Waterpoloërs van ZVL-1886 stellen orde op zaken na zwakke start bij laagvlieger SVH

David Spijker schoot vier keer raak tegen laagvlieger SVH.© Archieffoto

Wim Siera
Rotterdam

De waterpoloërs van ZVL-1886 hebben zich gerevancheerd voor de midweekse nederlaag tegen Polar Bears. De Leidenaars verloren donderdag met 9-6 van de ploeg uit Ede maar stelden twee dagen later alweer orde op zaken.

ZVL-1886 won in Rotterdam met 14-9 van laagvlieger SVH. Door de vierde winstpartij van het seizoen staat de ploeg van coach John van den Burg met dertien punten uit zeven duels als zesde genoteerd.

Het was zaterdag wel even schrikken geblazen voor de bezoekers. Het bepaald niet indrukwekkende SVH nam in de eerste periode heel brutaal een voorsprong. Verontrustend was de achterstand voor de eredivisionist uit Leiden niet. ZVL-1886 beschikt namelijk over meer kwaliteit dan de Rotterdammers. Nog voor het verstrijken van de eerste periode waren de meeste plooien gladgestreken (3-3). In de tweede periode liep ZVL-1886 met vier treffers van David Spijker zelfs uit naar een 9-3 voorsprong. Na de pauze waren beide ploegen meer aan elkaar gewaagd. Eindstand 9-14. De overige treffers kwamen van Stan van Ruiten (2), Ruben van Vierzen (2), Mark Visser (2), Jasper Haasnoot (2), Claudio Brancatello en Atilla Kincses.

Lijstaanvoerder

De competitiestart van AZC is zonder meer uitstekend te noemen. De ploeg van trainer Tim van Gulik verloor eenmaal (17-15 van Het Ravijn) maar scoorde verder louter overwinningen. AZC is met achttien punten uit zeven wedstrijden de trotse lijstaanvoerder. De eredivisionist uit Alphen aan den Rijn had zaterdag geen kind aan SG Den Haag. AZC won met maar liefst 6-19. De bezoekers kwamen wat aarzelend op gang maar na eenmaal het vijandelijk doel met succes te hebben bestookt was er geen houden meer aan voor de Haagse formatie. Vooral Jesse Nispeling had er zin in: hij scoorde vijfmaal. Lars Reuten en Jacoppo Mandolini kwamen tot drie treffers.

De vrouwen van ZVL-1886 zijn eindelijk weer op volle oorlogssterkte. Trainster Iefke van Belkum moest het twee wedstrijden doen zonder Nikki Meijer en Anna Pauli. Beide speelsters namen de voorbije week deel aan het WJK in Israël. ZVL-1886 bewees met de terugkeer van beide jeugdinternationals te kunnen wedijveren met de top van Nederland.

Zaterdag ging de wedstrijd tegen het ongeslagen ZV De Zaan nog wel met 9-5 verloren maar een dag later volgde een klinkend resultaat tegen UZSC. ZVL-1886 won in Utrecht met miniem verschil: 9-10. De bezoekers keken aan het einde van de derde periode nog wel tegen een 9-6 achterstand aan maar toonden vervolgens veel karakter. Met vier doelpunten op rij trok ZVL-1886 toch de zege naar zich toe. Duchanka Kammerman schoot een halve minuut voor tijd de winnende treffer tegen de touwen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.