Veel veranderingen in Alphense winkelpanden: ’Anderhalf uur gratis parkeren geeft straks extra boost’

Dit lege winkelpand wordt binnenkort in gebruik genomen door Simon Lévelt in de Pieter Doelmanstraat

Dit lege winkelpand wordt binnenkort in gebruik genomen door Simon Lévelt in de Pieter Doelmanstraat© Foto Van Ekris Winkels

Tom Mentink
Alphen aan den Rijn

Het centrum van Alphen aan den Rijn begint steeds aantrekkelijker te worden voor winkeliers. Van leegstand is nog op sommige plekken sprake, maar in bijvoorbeeld de Van Mandersloostraat blijven winkelpanden niet lang onbezet.

Zo komt er op de plek van de inmiddels vertrokken koffiebar Enjoy snel een nieuwe zaak. Een afhaal- en bezorgrestaurant voor ’poké bowls’ is een van de gegadigden. Er zijn echter meer kapers op de kust, zo laat Jan van Ekris van Van Ekris Winkels weten.

Even verderop komt er op de plek van Vero Moda een andere kledingzaak: WE Fashion, die nu nog in de Aarhof is gevestigd. WE neemt daarnaast het oude pand van Miss Etam in gebruik. Modeketen Miss Etam ging eerder dit jaar failliet.

Levendigheid

In de Pieter Doelmanstraat opent binnenkort een nieuwe koffie- en theewinkel van Simon Lévelt. Met een andere eigenaar dan de vestiging op de Julianastraat die afgelopen april sloot.

„Er gebeurt momenteel een hoop”, zegt Van Ekris. „En er gaat nog meer gebeuren. De anderhalf uur gratis parkeren in het centrum van Alphen aan den Rijn, die er gaat komen, geeft straks een extra boost. Het is aantrekkelijk voor het winkelend publiek en ondernemers die zich hier toch sneller willen vestigen. Dat is niet alleen voor ons positief, maar ook voor de winkelstand en de levendigheid in het centrum.”

Meer nieuws uit Alphen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.