Leidse Mayflower Bookshop verder in één winkelpand en viert verhuizing met een lezing en een sketch

Mayflower op Breestraat 70.

Mayflower op Breestraat 70.

Theo de With
Leiden

De Mayflower Bookshop gaat verder op één adres in de Leidse Breestraat. De verhuizing wordt zondag gevierd met een lezing en een sketch.

De vestiging op Breestraat 142 sluit op zondag 31 oktober de deuren. De Engelstalige boekwinkel wordt voortgezet op Breestraat 70. In dit pand was tot nu toe een outlet van Mayflower gevestigd.

Om de verhuizing luister bij te zetten zijn er zondag 31 oktober een lezing en een toneelstuk op de oude locatie. De Leidse dichter Leo van Zanen houdt om 16.00 uur een Nederlandstalige lezing over het schip waaraan de boekwinkel haar naam ontleent. De Mayflower bracht in 1620 Engelse godsdienstvluchtelingen van Europa naar Amerika, waar zij een kolonie stichtten. Veel politici en kunstenaars in de Verenigde Staten voeren graag hun stamboom op deze Pilgrims terug.

Volgend op de lezing is er een historische sketch: ’The courtship of Miles Standish’, gebaseerd op een gedicht van Henry Wadsworth Longfellow. Uitvoerenden van dit Engelstalige stuk zijn: Freek Bouricius, Suze Hageman, Esther Straathof en Roland de Ligny. De toegang is gratis.

Ter afsluiting zal een replica van het schip de Mayflower door de Breestraat van het oude naar het nieuwe pand worden vervoerd.

Meer informatie: www.mayflowerbookshop.nl

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.