Pepernotencorso tijdens intocht Sinterklaas in Noordwijkerhout

© Archieffoto ANP

Peter van der Hulst
Noordwijkerhout

De intocht van Sinterklaas in Noordwijkerhout verloopt dit jaar anders dan anders.

Door bouwwerkzaamheden is de haven onbereikbaar geworden. Het Sinterklaascomité van Noordwijkerhout Centrum heeft zich bij de keuze voor een alternatief laten inspireren door het bloemencorso en de carnavalsoptocht. Dit jaar trekt er dan ook op zaterdag 13 november een Pepernotencorso door het winkelgebied van het dorp.

Het Sinterklaascomité kondigt een ’bonte stoet van versierde voertuigen’ aan, en ’natuurlijk een Pietenband’. De naam Pepernotencorso is niet voor niets gekozen. „Want die zijn er genoeg”, volgens de organisatie. „Zoveel dat een grote groep pieten ook de zakjes met pepernoten uitdeelt aan de aanwezige kinderen.”

Sinterklaas komt op 13 november om 13.30 uur aan bij het gemeentehuis van Noordwijkerhout. Daar wordt hij welkom geheten door de Noordwijkse burgemeester Wendy Verkleij. De stoet zet zich daarna in gang en gaat via Dorpsstraat, Havenstraat, Marktplein, Hoogstraat, Viaductweg en wederom Dorpsstraat naar de Zeestraat.

Er is bewust voor een langere route gekozen zodat iedereen in coronatijd makkelijk een plekje langs de route kan vinden. De rondtocht duurt tot ongeveer 16 uur. De organisatie roept bewoners langs de route op de vlag uit te hangen.

Naast de tocht is er ook nog de wedstrijd ’Raad welk lied dit is?’ Bij elf winkeliers hangt een afbeelding van een sinterklaasliedje. Deelnemers moeten die op een formulier zetten, dat verkrijgbaar is bij het VVV. Ingevulde formulieren voorzien van de ingekleurde tekening dienen voor 27 november ingeleverd te worden bij cadeauwinkel WenSon aan de Havenstraat.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.