Kaag en Braassem wil hoogheemraadschap laten meebetalen aan dure renovatie Herenweg Leimuiden

Fase een van het werk aan de Herenweg: het asfalt wordt weg gefreesd om, als de ondergrond weer goed is, in hernieuwde vorm terug te keren.© foto gemeente Kaag en Braassem

Paul van der Kooij
Leimuiden

De gemeente Kaag en Braassem wil het Hoogheemraadschap van Rijnland graag laten meebetalen aan de 1,2 miljoen kostende renovatie van de Herenweg in Leimuiden waar deze week mee is begonnen.

Dat bleek maandagavond tijdens de raadsvergadering. Daar werd unaniem besloten 30.000 euro extra opzij te leggen om hard te maken dat de werkzaamheden die ’Rijnland’ uitvoerde voor de dijkverzwaring eraan bijdroegen dat de weg de afgelopen twee jaar razendsnel achteruitging.

Lukt dat, onder meer door analyses van de metingen die voor en na de werkzaamheden zijn verricht aan het dijklichaam, dan kan met een ander deel van het geld ook daadwerkelijk een proces worden gevoerd om schadeloos gesteld te worden.

Even geen bussen over de Herenweg...© foto gemeente Kaag en Braassem

Hoewel ook de VVD het amendement van het CDA steunde, sprak raadslid Peter van Dijk de hoop uit dat wethouder Yvonne Peters er in overleg met het schap uit komt en een proces niet nodig is.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.