Man weer vrij die werd opgepakt na mishandelen persfotograaf Caspar Huurdeman

ANP
BUNSCHOTEN

De 58-jarige man die donderdagavond werd aangehouden na het mishandelen van persfotograaf Caspar Huurdeman in Bunschoten is weer vrij. Hij blijft wel nog verdachte in de zaak, laat een woordvoerster van de politie weten. Huurdeman heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn camera, die hij overigens donderdagavond alweer terug had. Er wordt nog onderzocht of de man ook wordt verdacht van mishandeling, aldus de woordvoerster.

Huurdeman laat vrijdag weten dat hij zich nog niet helemaal de oude voelt. „Ik heb er slecht van geslapen, waarschijnlijk door de adrenaline.” De persfotograaf heeft een dag vrij genomen vanwege het voorval, maar denkt van het weekend weer op pad te gaan. „Hopelijk voel ik me na een nacht goed doorslapen weer mezelf.”

Huurdeman was donderdagavond rond 19.15 uur in opdracht van de Gooi- en Eemlander naar het uitvaartcentrum aan de Hooistreep in Bunschoten gegaan om foto’s te maken van de afscheidsbijeenkomst van een van de twee Bunschoters die afgelopen weekend om het leven kwamen, meldt de krant. De fotograaf stond naar eigen zeggen op de openbare weg toen er een man op hem afkwam, die zei dat hij niet wilde dat er foto’s gepubliceerd zouden worden. Huurdeman had de indruk dat de man de eigenaar was van het uitvaartcentrum, maar de politie kan dat niet bevestigen.

Lees ook: Persfotograaf aangevallen door uitvaartverzorger en van camera beroofd in Bunschoten: ’Dacht even dat ik doodging’

Na de confrontatie met de man liep de fotograaf naar zijn auto. „Ik wilde geen gezeur dus ik ging eerder weg. Toen stond hij opeens achter me en eiste opnieuw dat ik de foto’s wiste”, aldus Huurdeman. „Toen ik zei dat ik dat niet ging doen, trok hij de band van mijn camera over mijn hoofd en kneep hij daar mijn keel mee af.” Op basis van de verklaring van de fotojournalist werd de man even later aangehouden.

De camera van Huurdeman raakte bij de confrontatie niet erg beschadigd. Wel is hij zijn bril kwijt. „Op het politiebureau kwam ik erachter dat die van mijn hoofd was getrokken.”

De aangifte van Huurdeman wordt ondersteund door de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).

Lees ook: ’Dit was niet waardig.’ Agressieve uitvaartverzorger Bunschoten bezorgt branche slechte naam

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.