Mick Snel, vader geworden in de nacht voor de EK-finale, neemt na elf jaar afscheid van Nederlands korfbalteam

Mick Snel in actie bij TOP.© Foto Orange Pictures

Robert Berkeley
Amsterdam

Mick Snel stopt als korfbalinternational. Dat liet de aanvoerder van Oranje woensdag weten aan bondscoach Jan Niebeek en zijn teamgenoten.

De 28-jarige Snel heeft besloten na elf jaar, waarvan de laatste zes als aanvoerder, een punt te zetten achter zijn interlandloopbaan en zich te richten op zijn maatschappelijke carrière buiten de topsport. De Amsterdammer kwam tot 52 interlands en won vier EK’s, drie WK’s en tweemaal de World Games.

Onlangs maakte ook Celeste Split (31) bekend na elf jaar te stoppen als international. Voor beide korfballers was het EK vorige maand in België daarmee het laatste grote toernooi met Oranje. Waar Split de gewonnen finale tegen het gastland speelde en zo met een hoogtepunt afscheid kon nemen, was het laatste optreden van Snel de derde groepswedstrijd tegen Hongarije.

Voor de halve finale tegen Duitsland ging hij naar huis waar zijn vriendin en ook international Jet Hendriks op het punt stond van bevallen. In de nacht voorafgaand aan de EK-finale werd hun dochter Kae geboren.

„Na een mooie interlandcarrière, met een uniek einde, heb ik besloten om te stoppen’’, zegt Snel op de website Korfbal.nl. ,,Ik heb naast het korfbal altijd geïnvesteerd in mijzelf, via studie of werk, wetende dat de switch naar een maatschappelijke carrière buiten de topsport gaat komen. Die is nu, ik heb een mooie kans bij mijn andere werkgever en wil deze stap niet langer uitstellen. Ik heb ook zin in dit nieuwe avontuur. Natuurlijk wil ik ook meer tijd kunnen besteden aan mijn gezin. Alle ballen proberen hoog te houden is niet meer mogelijk. Ik weet dat ik het ga missen. Ik had het nog wel honderd jaar willen doen.”

Snel blijft wel actief in de korfballeague. Samen met Split is hij na afgelopen seizoen vertrokken bij TOP waar de twee sinds 2011 grote successen vierden: met de club uit Sassenheim veroverden ze vijf landstitels en vijf Europacups. Ze gaan nu bij Fortuna proberen het landskampioenschap te heroveren. Die Delftse vereniging was titelhouder tot afgelopen voorjaar, toen in de finale in Ahoy PKC te sterk bleek.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.