Wethouder komt 11-jarige Julia persoonlijk bedanken voor haar brief over kapotte fontein op het Andreasplein in Katwijk

Briefpapier en een pen kreeg de 11-jarige Julia van Rijn van wethouder Jacco Knape.

Briefpapier en een pen kreeg de 11-jarige Julia van Rijn van wethouder Jacco Knape.© foto gemeente Katwijk

Paul van der Kooij
Katwijk

Een wethouder die je persoonlijk komt bedanken voor een brief die je hem hebt gestuurd en ook nog meldt dat het probleem dat jij aanstipte is opgelost.

Het overkwam de 11-jarige Katwijkse Julia van Rijn die wethouder Jacco Knape had gevraagd om zo snel mogelijk de door haar bewonderde fontein op het Andreasplein - waar ze graag speelt - te laten maken. ,,Ik wil best een handje helpen’’, schreef ze er bij.

Eind vorige week kwam Knape langs om te melden dat de fontein - die het al langere tijd niet meer deed - is gemaakt. Het probleem zat hem in de kitranden, vertelde hij. Doordat die in slechte staat verkeerden, werkte de techniek achter de fontein niet meer.

Dat de fontein hersteld is, betekent alleen niet dat-ie ook weer spuit. Met het oog op de wintermaanden is het waterkunstwerk namelijk afgedekt. Maar in het voorjaar volgt een feestelijke opening en Julia mag dat van de wethouder komen doen. Ook kreeg ze als bedankje voor haar betrokkenheid briefpapier en een pen.

,,Als wethouder die over de kunstwerken gaat in onze gemeente vind ik het heel mooi dat Julia aandacht heeft voor het waterkunstwerk’’, kijkt de wethouder in een persbericht terug op zijn bezoekje. ,,Want dat is uiteindelijk wat de fontein is. Een kunstwerk waar heel veel jonge en oudere mensen bij stil staan en plezier aan beleven. Omdat we deze waardering voor de fontein delen en omdat zij zo betrokken is bij onze gemeente, wilde ik Julia graag persoonlijk bedanken voor haar brief en haar vertellen dat het gelukt is.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.