Twee nieuwe duofietsen voor Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp, de grootste afdeling van het land

Ben Krul, voorzitter van Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp, ontvangt de sleutels van de twee nieuwe duo-fietsen uit handen van bestuursvoorzitter Ton van Houten an Zorg en Zekerheid

Ben Krul, voorzitter van Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp, ontvangt de sleutels van de twee nieuwe duo-fietsen uit handen van bestuursvoorzitter Ton van Houten an Zorg en Zekerheid© foto Carla Kramer

Paul van der Kooij
Leiden

Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp heeft er twee elektronisch ondersteunde duo-fietsen bijgekregen waarmee plaatsgenoten al fietsend uit hun isolement gehaald kunnen worden.

Met de inmiddels twintig fietsen, driehonderd vrijwilligers en 430 gasten die vanwege ouderdom of handicap niet zelfstandig kunnen fietsen is de afdeling in vijf jaar tijd uitgegroeid tot de grootste van het land.

De nieuwste aanwinsten zijn gedoneerd door Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, die de afdeling eerder al zeven duo-fietsen schonk. „Een mooi initiatief om mensen weer te betrekken bij de maatschappij. De deelnemers zijn samen met hun Fietsmaatje in beweging en dat is niet alleen goed voor hun fysieke fitheid maar ook voor hun mentale fitheid”, meldde bestuursvoorzitter Ton van Houten bij het overhandigen van de sleutels aan Ben Crul, voorzitter van Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp.

„Vanaf de start van LeidenLeiderdorp – nu precies vijf geleden – zijn wij meer en meer lokale fietsmaatjes gaan steunen in onze regio. Zelf heb ik als vrijwilliger nog regelmatig met mijn helaas overleden schoonvader gereden en ik weet dus hoe fantastisch wij het allebei vonden”, vervolgde Van Houten.

Crul kon het alleen maar beamen: „Heerlijk om gemiddeld eens in de twee weken een stadsgenoot uit het isolement te halen en al verhalend met elkaar de wijde wereld in te fietsen.”

Meer informatie over de afdeling die de eigen bijdrage ’heel laag kan houden’ doordat niemand van de organisatie betaald wordt en ze over betrokken sponsoren beschikt, is te vinden op: www.fietsmaatjesleidenleiderdorp.nl

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.