Katwijker Huig Plug wordt vastgehouden in politiebureau voor ’plegen van een bedreiging’

Van onze verslaggever
Katwijk

Huig Plug uit Katwijk, veroordeeld wegens belastende uitlatingen aan het adres van een Leidse raadsheer en haar partner, is vrijdag aangehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van het openbaar ministerie (OM).

Volgens hem wordt Plug verdacht van ’het plegen van een bedreiging’ en zit hij vast in een politiebureau. Welk bureau dat is, wil hij niet zeggen. „Daar doen we nooit uitspraken over.” Maar op Twitter meldt Pieter Parlevliet, ’neef en waarnemer’ van de als ’klokkenluider justitie’ neergezette Plug, dat het om het bureau Langegracht in Leiden gaat.

Tegenover het bureau, voor het kantoor van De Sleutels, heeft Parlevliet daarom dit weekeinde postgevat. Ook staan en liggen daar borden met de letters HP. En van tijd tot tijd stuurt Parlevliet (gefilmde) boodschappen de wereld in.

Volgens het OM blijft Plug in ieder geval vastzitten tot de officier van justitie, na het afronden van het onderzoek, heeft besloten wat hij met de zaak wil. „Wordt de verdachte bijvoorbeeld voorgeleid of juist heengezonden na het trekken van de conclusie dat het bewijs onvoldoende is?”

Lees ook: Deurwaarder legt beslag op appartement van zelfbenoemde klokkenluider Huig Plug in Katwijk. ’De landsadvocaat dreigt mij in het Huis van Bewaring te zetten’

Lees ook: Katwijker staat met megafoon voor huisadres. ’Angstaanjagende intimidatie’ van Leidse raadsvrouw moet stoppen, eist landsadvocaat

Lees ook: Katwijker Plug moet 77.000 euro aan dwangsommen betalen voor belasteren Leidse raadsheer en haar partner

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.