Dennis wil niets missen van het asfalteren van de Churchilllaan in Leiden | column

Dennis geniet van het asfalteren van de Churchillaan in Leiden.

Dennis geniet van het asfalteren van de Churchillaan in Leiden.© foto HDC media

Paul van der Kooij

Als ik in de geur van vers asfalt een stukje op fiets met de mensen die de zuidelijke stroken van de Leidse Churchilllaan onder handen nemen, dan valt hij meteen op. Vanaf een mooie kijkplek op de stoep staat hij namelijk te stralen op deze zaterdagmiddag.

Mijn vraag of hij een fan is van het werk, doet hem lachen van oor tot oor. Zeker is hij fan. En als fan wil-ie niks missen van het werk. Zo was hij er vrijdagavond al bij toen de te asfalteren delen werd afgezet, maar ook toen wagens het oude asfalt in een grote operatie weg freesden, opvingen en wegbrachten. ,,Daar hadden ze wel negentien zandwagens voor’’, kijkt hij terug. ,,Want ze wilden natuurlijk achter elkaar doorgaan’’, zegt hij met glinsterende ogen.

En zaterdagochtend was hij er weer, om zeven uur. Toen ging namelijk het mooiste, twee dagen durende deel van start: ,,Het asfalteren.’’ Daar moest en zou hij met zijn neus bovenop staan. Niet zozeer om het asfalt te ruiken, maar meer om op te gaan in het proces. Van eerdere klussen weet hij dat het eten daarbij kan inschieten, zelfs wanneer hij wat proviand in zijn fietstassen doet.

Het werk dat zich voor zijn ogen ontrolt is ook te mooi om te missen. ,,En het zijn echte vaklui’’, zegt de man die van kindsaf aan iets met dergelijke klussen heeft, maar uiteindelijk in het groenonderhoud belandde: ,,Dat is ook mooi.’’

En ik vind hem en zijn enthousiasme mooi. Ook omdat ik er een manier in zie om in mijn weekenddienst toch wat doen aan het asfalteren dat - anders dan je misschien zou verwachten wanneer een verkeersader als de Churchilllaan voor de helft is afgesloten - ook op verkeersgebied probleemloos lijkt te verlopen.

En volgend weekeinde, wanneer de noordelijke stroken geasfalteerd worden, is deze Dennis er weer bij. Reken daar maar op.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.