Wie heeft een stage- of werkervaringsplek voor een getalenteerde, goed opgeleide vrouw die er moeite mee heeft zelfstandig haar weg te vinden

© Pixabay

Ombudsredactie

Het ombudsteam zoekt lezers die andere lezers willen helpen. Ook in het geval van dit muurbloempje.

De situatie

Joke Terra kent iemand van dichtbij die een beetje mensenschuw is en absoluut anoniem wil blijven maar wel een zetje in de rug kan gebruiken. Laten we haar Aiko noemen. Voor deze jonge dertiger zoekt Joke ergens in Noord-Holland een stage- of werkervaringsplaats.

Aiko studeerde taalwetenschap. „Heel interessant, maar in de loop der jaren kwam zij erachter dat dit niet tot een echt beroep leidde. Wat te doen na het behalen van haar master? Zichzelf invechten in de arbeidsmarkt, zichzelf verkopen - dat paste haar niet.”

Nu hangt ze rond op haar zolderkamer. „Ze verveelt zich nooit, is best creatief - schrijft korte verhalen en verkoopt bijvoorbeeld zelfgemaakte sieraden, klokken en spiegels via Etsy. Leuk, maar het levert geen zelfstandig bestaan op”, weet Joke Terra. Aiko deed aan zelfstudie: cursussen Javascript en Front-end-Development en dergelijke. „Krapte op de ICT-markt, dat moet toch goede kansen bieden...”

Aiko’s gebrek aan zelfvertrouwen en haar behoefte ’op zichzelf’ te zijn vormen een obstakel om op eigen initiatief iets te ondernemen.

Wie zoeken we?

Iemand die een stage- of werkervaringsplaats kan bieden, liefst omgeving Hoorn.

Wie kan helpen, kan zich melden bij ombudsteam@mediahuis.nl

Meer nieuws uit Ombudsteam

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.