LOHC pakt punt tegen de nummer twee

Tom Mentink
Ede

Met een punt bij nummer twee Ede (1-1) gaan de hockeyers van LOHC met een goed gevoel de winterstop in. En die paar maanden rust - de competitie herstart weer in maart - komt voor de Oegstgeestenaren als gelegen.

Want de eerste seizoenshelft verliep niet zonder problemen voor LOHC, dat pas na zeven competitiewedstrijden de eerste zege boekte op bezoek bij IJsseloever (1-2). Op dat moment was het al aan het rommelen in Oegstgeest en moest coach Peter Kalfsterman tussentijds het veld ruimen. Na de eerste driepunter boekte LOHC onder assistent Wouter Tazelaar, die de functie van hoofdcoach inmiddels had overgenomen, direct de tweede overwinning. ,,Het begint nu wat beter te draaien’’, zei Tazelaar, die de wedstrijd tegen Ede vanuit huis volgde als gevolg van een coronabesmetting. Norbert Nederlof, normaal gesproken hoofd jeugdopleidingen bij de club, nam de afgelopen anderhalve week het roer voor even over en zat zondagmiddag op de bank bij het eerste mannenteam.

Bob van Brussel bracht de bezoekers in de eerste helft op een 0-1 voorsprong door een strafcorner raak te schieten, waarna LOHC het naliet om op 0-2 te komen. In plaats daarvan viel de gelijkmaker uit een strafcorner, nadat Ede de druk in het derde en vierde kwart flink had opgevoerd. ,,Het was weer een chaotische week’’, vertelde Tazelaar. ,,De eerste training is door Robbert van de Peppel, de coach van Dames 1, gegeven en daarna heeft Norbert het overgenomen. Gelukkig is het nu winterstop en kunnen we even bijkomen.’’

LOHC sluit de eerste helft van het seizoen af als nummer acht in de overgangsklasse A, met dertien punten net boven de degradatiezone. Hekkensluiter Hattem is nog altijd puntloos, maar de nummers negen tot en met elf - Upward, Union en IJsseloever - staan met respectievelijk één, één en vijf punt(en) achterstand dichtbij. De nummer laatst degradeert aan het einde van het seizoen direct naar de eerste klasse, de nummers tien en elf spelen play-outs om in de overgangsklasse te blijven. Na de winterstop, op 13 maart, speelt LOHC weer de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe jaar.

Overige uitslagen:

Overgangsklasse B mannen: Alecto-Push 0-8. Overgangsklasse A vrouwen: Fletiomare-LOHC 0-0. Breda-Alecto afgelast.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.