AZC speelt beste wedstrijd van seizoen in derby tegen ZVL-1886

Keeper Jelto Spijker van ZVL-1886 werd zaterdag maar liefst zestien keer gepasseerd.

Keeper Jelto Spijker van ZVL-1886 werd zaterdag maar liefst zestien keer gepasseerd.© Foto Erik van Kordelaar

Wim Siera
Alphen aan den Rijn

De waterpoloërs van ZVL-1886 beleefden weinig plezier aan de tiende speelronde. De eredivisionist uit Leiden reisde zaterdag met het volste vertrouwen af naar Alphen om de strijd aan te gaan met streekgenoot AZC, maar kreeg in het zwembad AquaRijn na een zeldzaam uurtje waterpolo een niet verwachte maar gevoelige tik op de neus.

Vol ongeloof keek het gezelschap van trainer John van den Burg na afloop op het scorebord. De cijfers waren veelzeggend. De wel zeer solide spelende Alphenaren wonnen het eenzijdige duel met maar liefst 16-4. Een nederlaag die de Leidenaars nog lang zal heugen. ,,Om moedeloos van te worden,, oordeelde Van den Burg. ,,Het moet echt beter voor de winterstop.”

Overigens was de gedachte om voor de winst te gaan in de streekderby zo gek nog niet. ZVL-1886 speelde de laatste weken niet feilloos maar ook de lijstaanvoerder van de eredivisie had moeite de punten bijeen te sprokkelen. De zeges op de middenmoters SVH en BZC kwamen niet zonder slag of stoot tot stand. De Leidenaars troffen het echter niet want uitgerekend zaterdag speelde het gelouterde gezelschap van trainer Tim van Gulik de beste wedstrijd van het seizoen. Zowel in defensief als aanvallend opzicht was de thuisploeg superieur aan de bezoekers die al snel het hoofd in de schoot legden (6-1 halverwege).

Eerstejaarstrainer Van Gulik strooide na afloop met complimenten. ,,We hebben uitstekend gespeeld en door een diepe zone te hanteren haalden we de angel uit het aanvalsspel van ZVL-1886.”

Behalve doelman David Gyorgy die goed zicht had op de schoten van ZVL waren ook de AZC aanvallers goed op dreef. Midvoor Jacoppo Mandolini stond al een aantal wedstrijden droog maar perste er zaterdag weer vier treffers uit. De Italiaan werd daarbij prima geassisteerd door Milos Filipovic die snel tegen twee persoonlijke fouten opliep en tegen het einde van de vierde periode definitief naar de kant moest. Tussen de bedrijven door scoorde hij viermaal. De 12-4 was de mooiste. Met een snel schot verraste hij doelman Jelto Spijker. ZVL-1886 stelde daar met twee oprispingen van Claudio Brancatello bitter weinig tegenover.

waterpolo

eredivisie mannen

AZCZVL-188616-4

Periodestanden:

(3-1, 6-1, 11-4 en 16-4).

Doelpunten AZC: Jacoppo Mandolini 4, Milos Filipovic 4, Jesse Nispeling 3, Robin Lind- hout 2, Nigel Kombrink, Sven Schoonderwoerd, Lars Reuten.

Doelpunten ZVL-1886: Claudio Brancatello 2, Jasper Haasnoot en Atilla Kincses.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.