TOP komt schotkracht tekort tegen DVO

Tessa de Wekker
Bennekom

TOP/Litta heeft de eerste wedstrijd van de Korfbal League met 31-22 verloren van DVO. De Sassenheimers kwamen schotkracht tekort, deels door het gemis van Nick Pikaar.

Pikaar, normaal gesproken goed voor veel doelpunten, zat ziek thuis. In zijn vak moest Jimmy Swikker de honneurs waarnemen. Dat deed de jeugdinternational voor rust prima. Vier keer was het raak voor Swikker, die in de zomer overkwam van Fortuna. De rest van zijn vak scoorde echter niet mee.

En ook in het andere vak liep het stroef. Aanvoerster Barbara Brouwer en Frank Mostard moeten daar voor de doelpunten zorgen, maar beide kwamen niet op stoom in Bennekom. Tot 6-6 kon TOP mee met de ploeg die tot een van de play-offkandidaten wordt gerekend, maar bij rust was de wedstrijd gespeeld: 15-10.

Vooraf had TOP twee doelen: beter verdedigen dan in de ontmoeting op het veld en zelf meer kansen creëren. Dat laatste is gelukt. TOP nam 104 pogingen, tegenover 108 van DVO. Het percentage rake schoten, met name van afstand (tien procent), zal flink omhoog moeten.

Volgende week komt Groen-Geel op bezoek. Met oog op het ontlopen van de degradatiepoule moet TOP die wedstrijd winnen.

Korfbal League

DVOTOP/Litta31-22

Scores TOP: Swikker 6, M. Brouwer 3, Mostard 3, B. Brouwer 2, M. Schuiling 2, Tiggelman 2, Van der Zaag 2, S. Postma 1, D. Postma 1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.