Ter Leede-doelman Mark de Vries krijgt rood na racistische opmerking en biedt meteen zijn excuses aan

Tom Mentink
Hoek

Net als een maand geleden tegen VVOG (1-2 winst) zorgde Ter Leede-aanvaller Shaquille Prijor zaterdagmiddag voor het verschil in het uitduel met Hoek: 0-1.

Prijor viel in Zeeland wederom in voor Thijs Haarman en verschalkte in de 89ste minuut Hoek-goalie Griffin De Vroe met een laag schot in de linkerhoek. Op dat moment stonden de Sassenheimers al bijna een half uur lang met een speler minder op het veld.

Bij een 0-0 stand en een blessurebehandeling aan de kant van Ter Leede maakte doelman Mark de Vries een racistische opmerking richting de ingevallen Jahrdell Constansia. Bij het verlaten van het veld bood de Ter Leede-keeper direct zijn excuses aan.

,,De scheidsrechter stond er dichtbij, hoorde het en stuurde hem van het veld. Dat mag een ervaren speler niet overkomen. Het is echt niet handig’’, vond trainer Steef Roodakkers, die vervolgens besloot met een spits, vier middenvelders en vijf verdedigers te gaan spelen. Mats Alkemade was de vervanger van De Vries.

,,We wilden die 0-0 vasthouden, dat punt over de streep trekken. Maar we waren zelfs met een man minder conditioneel beter. De laatste twintig minuten waren we dreigender dan Hoek en via counters gaven we af en toe al wat waarschuwingen af. Dan is het natuurlijk geweldig dat we nog winnen in de slotfase’’, aldus Roodakkers.

Door de zege steeg Ter Leede naar plek acht in de derde divisie. Nummer vier Harkemase Boys heeft slechts drie punten voorsprong op de Sassenheimse formatie.

Hoek-Ter Leede 0-1

89. Prijor 0-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.