Chinese minister: zaak rond tennisster Peng onnodig opgehitst

ANP Producties | Bron: ANP
Beijing

De Chinese overheid vindt dat de zaak rond tennisster Peng Shuai veel te groot wordt gemaakt. "Ik denk dat sommige mensen moeten stoppen met het opzettelijk en kwaadwillig hypen van deze kwestie, laat staan ​​deze kwestie te politiseren", antwoordde Zhao Lijian, woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken op de vraag of de zaak invloed heeft op het internationale imago van China.

De 35-jarige Peng, voormalig nummer 1 van de wereld in het dubbelspel, beschuldigde begin november op het Chinese sociale medium Weibo voormalig vicepremier Zhang Gaoli van seksueel misbruik. Haar zorgwekkende boodschap verdween al snel van het internet en van de tennisster werd nadien niets meer vernomen. De tenniswereld zette druk op de Chinese autoriteiten om aan te tonen dat Peng veilig is. Ook het Witte Huis deed een oproep bewijs te leveren en de Verenigde Naties kwamen met het verzoek tot een onafhankelijk onderzoek naar de beschuldigingen van Peng.

"Ik denk dat jullie allemaal hebben gezien dat ze onlangs een aantal openbare evenementen heeft bijgewoond en een videogesprek heeft gevoerd met IOC-voorzitter Thomas Bach", vervolgde Zhao Lijian. "We hopen dat de betrokken partijen zullen stoppen met het overdrijven van de zaak." China organiseert in februari de Olympische Winterspelen.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.