Met het nieuwe doe-voel-beleef-boek Oehoe! langs de dierenkunstwerken in het LUMC

Muze Hendriks overhandigt het boek Oehoe! waaraan ze meewerkte, aan kindercardiolooog Arno Roest.© Foto Nancy Lutz-Toole

Marieta Kroft
Leiden

Patiënten van het Willem Alexander Kinderziekenhuis (WAK) kunnen aan de hand van een nieuw boek ’Oehoe!’ de kinderkunstroute door het ziekenhuisgebouw van het LUMC lopen. Spelenderwijs leren ze zo meer over de dieren.

Muze Hendriks (14) die meewerkte aan de totstandkoming van het boek, overhandigde deze week het eerste exemplaar aan kindercardioloog en plaatsvervangend afdelingshoofd Arno Roest.

Muze las met name de teksten mee op leesbaarheid voor kinderen. ,,Ze heeft hiermee dus een hele belangrijke inbreng gehad in het boek’’, aldus de woordvoerster van het LUMC.

De titel van het boek ’Oehoe!’ verwijst naar de grote bronzen uil bij de entree van het LUMC. Dat de oehoe in het echt geluidloos vliegt en dat dieren soms op mensen lijken en nog veel meer, staat in het doe-voel-beleef-boek.

Expositieruimte

De veertien kunstwerken uit het boek staan op dit moment allemaal in de expositieruimte op de begane grond van het ziekenhuis. Op 10 januari keren de kunstwerken terug naar hun oorspronkelijke plek in het ziekenhuisgebouw. Kinderen die hier fysiek toe in staat zijn, kunnen dan de route langs de dierenkunstwerken lopen, eventueel samen met hun begeleiders of andere geïnteresseerden. Bij elk dier zijn opdrachten te doen, is er iets nieuws te ontdekken en kunnen kinderen zelf iets maken.

Wie het WAK bezoekt ervaart vaak nog te veel stress, angst en pijn tijdens de behandelingen. De kinderkunstroute biedt afleiding aan kinderen.

De kinderkunstroute is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van het VSB Fonds, De Gijselaar-Hintzenfonds, Dr. C.J. Vaillantfonds en De Brouw van Lynden-Fonds.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.