Mart Hoogkamer lanceert de opvolger van zijn grote zomerhit [video]

Theo de With
Leiden

Mart Hoogkamer heeft zijn nieuwe single uitgebracht. Het liedje ’Neem er één van mij’ is de opvolger van zijn zomerhit ’Ik ga zwemmen’.

Tot zijn grote verrassing bereikte de Leidse volkszanger afgelopen zomer de hoogste plek in de Nederlandse hitlijsten. Mart Hoogkamer had met ’Ik ga zwemmen’ gerekend op een bescheiden hitje, maar het werd veel meer dan dat. Iedereen zong het afgelopen zomer uit volle borst mee.

Meezinger

Nu de winter in rasse schreden nadert, vindt hij het hoog tijd de opvolger te lanceren. Zijn nieuwste lied ’Neem er één van mij’ staat sinds woensdag op Spotify. Wederom is het een onvervalste meezinger met een niet al te moeilijke tekst.

De 23-jarige Leidenaar nam de bijbehorende videoclip vorige week op in Club M aan de Grent in Noordwijk. Het filmpje bij ’Ik ga zwemmen’ werd geschoten in de Rijnsburgersingel vlakbij molen De Valk in zijn woonplaats. Dat is op YouTube inmiddels meer dan 9 miljoen keer bekeken.

(Tekst gaat door onder de video)

Mart Hoogkamer heeft alle vertrouwen in zijn nieuwe single. ,,Ik hoorde het liedje en dacht: dit zou een kleine hit kunnen zijn’’, zegt hij. ,,Dat dacht ik ook bij ’Ik ga zwemmen’. Dus wie weet... hopelijk pakt het opnieuw zo goed uit.’’

Ahoy

De zanger is vooral druk bezig om zijn repertoire te verbreden. ,,Er komt ook een album uit. En op 8 en 9 april geef ik natuurlijk twee shows in Ahoy in Rotterdam. Daar komt dit nieuwe nummer ook zeker voorbij.’’

De Leidenaar brak in 2016 door na zijn deelname aan het tv-programma ’Holland’s got talent’. Hij nam daarna een duet op met Willeke Alberti. In de zomer van 2020 ging hij viral met zijn uitvoering van ’Unchained melody’, gezongen op een strandstoel op een Spaans strand.

Lees ook: Leidse volkszanger Mart Hoogkamer scoort dikke zomerhit: ’Mensen zijn wel toe aan wat vrolijkheid en gekkigheid’ [video]

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.