Tom van Es (20) groeit op zonder vader: ’De lege plek werd opgevuld door de rest van mijn familie’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Foto Aïcha Mouaddine

Aïcha Mouaddine

Tom van Es: „Mijn vader is op een best wel jonge leeftijd uit mijn leven gestapt. Ik was zeven jaar toen ik hem voor het laatst heb gezien. Het is vaak lastig geweest, maar heeft mij wel gemaakt tot de persoon die ik nu ben. De dingen die hij fout deed, zal ik sneller anders doen.‘’

De band met de rest van mijn familie is erg goed. Ik heb een hele lieve moeder en zus waar ik het goed mee kan vinden, en ben dagelijks bij mijn oma.

Mijn oom was degene die de vader taken op zich nam, hij deed de dingen die mijn vader hoorde te doen. Hij regelde alles voor mij en stond elke zaterdag langs de zijlijn van mijn voetbalwedstrijd. Hij is als een soort vaderfiguur voor mij.

Ik ben fulltime student op de opleiding International Business en heb daarnaast nog een bijbaantje bij Maggie Blue, een populair restaurant hier in Alphen.

Mijn gelukkigste momenten zijn de momenten dat ik even wat tijd en rust voor mezelf heb. Met een fulltime studie en daarnaast nog werk en een sociaal leven is het lastig om tijd voor jezelf te vinden. Ik ben vaak gestresst of heb het gevoel dat ik tijd tekort kom.

Ik hoop in de toekomst door te kunnen stromen naar de universiteit. Verder hoop ik op een plek in mijn leven te zijn waarin ik genoeg rust weet te vinden, en over het algemeen gelukkig ben. Ik hoop dat mijn familie en vrienden hierbij ook een rol spelen.

Ik heb al heel lang dezelfde hechte vriendengroep, deze hoop ik over vijf jaar nog steeds te hebben. Toen mijn vader uit mijn leven verdween, had ik veel steun aan mijn vrienden. Ik kon bij hen terecht voor afleiding of als ik het allemaal even op een rijtje moest zetten. Ik ben ze daar dankbaar voor.

Mijn favoriete plek in Alphen is Wijnbar. De sfeer is daar altijd goed en het personeel is vriendelijk. Als je er wat vaker komt onthouden de werknemers je gezicht, dat voelt heel persoonlijk.

Meer nieuws uit Alphen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.