Burgemeester zet vanwege veiligheidsrisico’s een streep door derby tussen Quick Boys en Katwijk

De wedstrijd tussen Quick Boys en Katwijk gaat niet door op 4 december. De kans is groot dat de Katwijkse derby in 2022 alsnog met publiek gespeeld gaat worden.

De wedstrijd tussen Quick Boys en Katwijk gaat niet door op 4 december. De kans is groot dat de Katwijkse derby in 2022 alsnog met publiek gespeeld gaat worden.© Archieffoto

Hein ten Berge
Katwijk

De Katwijkse voetbalderby tussen Quick Boys en Katwijk die op zaterdag 4 december op het programma stond, gaat niet door. Burgemeester Cornelis Visser heeft omwille van veiligheidsrisico’s besloten de wedstrijd te verdagen tot een nader te bepalen datum in februari of maart.

Quick Boys-voorzitter Bart van Kruistum werd vrijdagavond telefonisch op de hoogte gesteld van het besluit. Afgelopen weekeinde vond de streekderby tussen Quick Boys en Rijnsburgse Boys wel doorgang ondanks verzoeken van beide clubs om het duel uit te stellen. Quick Boys had de burgemeester verzocht om uitstel omdat het de club een flinke recette én kantine-inkomsten scheelt.

Zowel Quick Boys als Katwijk toonde zich de afgelopen weken voorstander van uitstel. De wedstrijd tussen beide dorpsclubs is behalve de wedstrijd van het jaar ook een heuse kaskraker. De KNVB was echter niet bereid uitstel te verlenen omdat het competitieprogramma anders in het geding kwam. Door het ingrijpen van de burgemeester kan de derby hoogstwaarschijnlijk in het volgende kalenderjaar wel met publiek worden gespeeld.

Lees ook: Voorzitter Katwijk denkt niet dat er nog gevoetbald kan worden

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.