Gemeente Alphen trekt geld uit voor onderzoek naar komst multifunctionele sporthal

© Archief

Tom Mentink
Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn trekt 50.000 euro uit om onderzoek te doen naar de komst van een nieuwe multifunctionele sporthal. Volgens de gemeente zijn de faciliteiten in omvang en kwalitatief gezien onvoldoende, waardoor nieuwe ruimte vereist is.

Bepaalde binnensportaccommodaties, zoals de Rijnstreekhal en de Arena, zijn aan het einde van hun levensduur. Bovendien is er een groeiende vraag naar ruimte vanuit sportverenigingen en middelbare scholen, zo schrijft de gemeente. Op basis van het inwoneraantal komt Alphen op dit moment twee sporthallen tekort.

De locatie op de Olympiaweg in sportpark De Bijlen is aangewezen als voorkeurslocatie. In dat geval zou het parkeerterrein voor vrachtwagens worden verplaatst. Het gebouw op de Olympiaweg, waar jongerencentrum MAX is gevestigd, wordt gesloopt om plaats te maken. MAX zou dan een plek kunnen krijgen in de nieuwe multifunctionele sporthal. Andere opties voor de nieuwe sportaccommodatie zijn de parkeerplaats bij ARC en de herontwikkeling bij Nieuwe Sloot.

’Mini-Ziggo Dome’

Het besluit vanuit de gemeente om 50.000 euro uit te trekken voor onderzoek naar de komst van multifunctionele sporthal volgt op de discussie eerder dit jaar in de raad van Alphen aan den Rijn. De Alphense politiek omarmde destijds het idee om een ’mini-Ziggo Dome’ te bouwen en onderzoek te laten doen naar de herbouw van het Castellum in combinatie met sporthallen.

Lees ook: ’SGP stemt per ongeluk tegen waardoor voorstel gratis parkeren in Alphens centrum het niet haalt’

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.