Evert de Noten (34) ziet restaurant Proto waar hij werkt in vlammen opgaan: ’Als ik eraan terugdenk, pink ik nog een traantje weg’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Evert de Noten van restaurant Proto: „Met de gasten heb ik ook buiten het werk een goede band opgebouwd.’’

Evert de Noten van restaurant Proto: „Met de gasten heb ik ook buiten het werk een goede band opgebouwd.’’© Foto Aïcha Mouaddine

Aïcha Mouaddine

Evert de Noten (34): „Het is geen leuke gebeurtenis om het restaurant waar je werkt af te zien branden. Het heeft nare gevolgen voor mij gehad, ik zat een tijd lang niet goed in mijn vel. De steun van alle gasten die er kwamen, hebben mij er echt bovenop geholpen. Er werd me af en toe een kop koffie of een praatje aangeboden. Zodoende kwam ik er uiteindelijk bovenop. ’’

De tijd erna was ook hels voor mij. Opeens had ik het werk waar ik al zo’n zeven jaar fulltime werkte, niet meer. Ik ben snel op zoek gegaan naar oplossingen om mijn werk daar te vervangen, maar het ene na het andere bedrijf moest dicht of wilde mij niet meer in dienst. Het had ups en downs, de ene keer had ik werk en de andere keer zat ik twee maanden thuis.

Uiteindelijk na ongeveer een jaar heeft de eigenaar mij gevraagd om weer terug te komen. In de eerste paar maanden heb ik geholpen met de opbouw. In augustus zijn we weer open gegaan en kreeg ik mijn oude vertrouwde baan terug.

Ik werk gemiddeld zo’n zes dagen per week in het restaurant. Hard werken zit echt bij ons in de familie, mijn vader was daar het grootste voorbeeld van. Hij liep vroeger twintig km heen en terug om zwaar sjouwwerk te doen.

Ik kom uit een grote familie, mijn vader komt uit een gezin van vijftien en mijn moeder uit een gezin van zeven. Zo’n grote familie heeft ook zijn nadelen, onze band is hierdoor niet hecht. Ik ben erg op mezelf gekeerd en doe vrijwel alles alleen. Familie heb ik voor mijn gevoel niet, en mijn vrienden zijn op één hand te tellen.

In de tijd dat ik niet werk, sport ik graag. Eén van mijn passies daarbij is crossfit. Voorheen deed ik dit zo’n vijf à zes keer per week. Nu gaat dat niet meer, ik werk veel en ben vaak moe dus kom er niet echt aan toe. Ik heb ook wel eens wedstrijden met crossfit gedaan, ik zou dit in de toekomst weer willen herpakken maar dan moet ik weer hard gaan trainen.

Als ik een plek in Alphen zou moeten aanbevelen is dit zeker Proto. Je hebt hier een verwarmd terras aan het water, en de sfeer is er altijd goed.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.