SJC is acht wedstrijden ongeslagen en heeft de koplopers inmiddels in zicht

Wesley Haasnoot had het ook tegen RKAVV weer op zijn heupen.

Wesley Haasnoot had het ook tegen RKAVV weer op zijn heupen.© Foto Hielco Kuipers

Marnix Kelfkens
Noordwijk

SJC diende RKAVV een gevoelige tik toe. Na een 2-1 ruststand sloeg SJC in de tweede helft nog tweemaal toe: 4-2. Daarmee zitten de Noordwijkers koplopers Be Quick en Hoogeveen op de hielen.

De koude wind maakte de omstandigheden aan de Lageweg guur, maar dat weerhield de beide ploegen er niet van om een vermakelijke wedstrijd op de mat te leggen.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. RKAVV had het meeste balbezit, maar wist weinig kansen te creëren. De eerste goede mogelijkheid was echter wel direct raak. Na ruim twintig minuten kreeg Ayoub Boukhari iets te veel ruimte van de verdediging van SJC. Hij maakte van deze ruimte gebruik door de bal mooi en hoog in de hoek van het doel te schieten.

SJC kwam hierna beter in wedstrijd en wist langzaam het spelbeeld te veranderen. Dit resulteerde zo’n tien minuten later in de 1-1. Aanvoerder Timo Ruigrok schoot een vrije trap van twintig meter fabelachtig in de kruising. Na deze snelle gelijkmaker had RKAVV weer meer de bal. Dit leverde echter geen kansen op, de stugge verdediging van SJC had op alle voorzetten een adequaat antwoord. Op slag van rust schoot Mark Turk een afvallende bal hard laag in de hoek, onbereikbaar voor keeper Mike ten Kroode. Dit bracht SJC - op dat moment tegen de verhouding in - op 2-1 voorsprong.

Na rust nam SJC het initiatief en zette het balbezit, in tegenstelling tot RKAVV, wel om in doelpunten. Na een mooie aanval zette aanvoerder Timo Ruigrok rechtsbuiten Wesley Haasnoot met een goede steekpass vrij voor de keeper. Haasnoot rondde gecontroleerd af: 3-1.

Hoewel RKAVV hierna aandrong werd het nooit gevaarlijk voor het Noordwijkse doel. Sterker nog, gescoord werd er juist aan de andere kant. Nadat Wesley Haasnoot zijn directe tegenstander door de benen had gespeeld rondde hij opnieuw beheerst af.

RKAVV bracht vervolgens Edwin Agyare die zeker geen slechte indruk maakte. Na een uur verschalkte Agyare met een knappe solo twee man om vervolgens de 4-2 aan te tekenen. RKAVV rook nog kansen, maar SJC was het dichtst in de buurt van een doelpunt. Zo werd een kopbal van Haasnoot in de 75st minuut gekeerd door keeper Ten Kroode.

SJC-trainer Marcel IJzendoorn roemde vooral de ongekende bereidheid van zijn ploeg. „De eerste twintig minuten hadden wij het lastig”, gaf IJzendoorn aan. „Door een paar tactische omzettingen konden we daarna beter met de druk van RKAVV omgaan. Nadat we kort na rust het gat geslagen hadden, kregen wij helaas te snel de 4-2 tegen. Maar daarna hebben we niets meer weggegeven.”

voetbal hoofdklasse

SJCRKAVV4-2

22. Boukhari 0-1, 30. Ruigrok 1-1, 45. Turk 2-1, 48. Haasnoot 3-1, 57. Haasnoot 4-1, 60. Agyare 4-2.

SJC: Hoogervorst, Van Went, Lim, Groot, Van Niel (73. Seghrouchni), Ruigrok, Van Trigt, Verweij, Duindam, Haasnoot, Turk.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.