Het motortje van Tom Bijen is gaan lopen. Met vier treffers is hij niet te stoppen bij FC Rijnvogels

© Archieffoto

Katwijk

Al het gehele seizoen scoort aanvaller Maarten Reyneveld er lustig op los voor FC Rijnvogels. Dit keer kon de spits het zich veroorloven om niet te scoren. In Barendrecht nam nu Tom Bijen alle vier de treffers voor zijn rekening namens de ploeg uit Katwijk. Smitshoek had niets in te brengen tegen de nummer twee van de ranglijst: 0-4

,,Dat Tom kan scoren en ook kan instaan voor assists dat wist ik al’’, aldus FC Rijnvogels-trainer Thomas Duivenvoorden. ,,Bij Forum Sport deed hij niet anders. Hij heeft een lastige fase achter de rug en ik kom hem lang niet altijd een basisplaats geven. Hij is ervoor blijven werken en zijn motortje is gaan lopen. Natuurlijk is het geweldig dat nu alles bij elkaar kwam. Toch vind ik dit geweldige teamprestatie. Ik zag ons eerder nog niet zo compleet spelen en de tegenstander kwam totaal niet in het stuk voor. De eerste helft was vooral van een ongekend niveau. Zowel aan als zonder de bal.”

Middenvelder Bijen had er na ruim twintig minuten al drie in liggen voor zijn ploeg. In de slotfase van de wedstrijd maakte hij zijn kwartet aan doelpunten vol. Duivenvoorden was een tevreden trainer na de ruime zege. ,,We moeten ook niet vergeten dat Smitshoek vierde staat en dat zij als enige lijstaanvoerder Capelle hebben verslagen. Dat maakt dat deze zege nog fraaier te noemen is. Dit was echt genieten van een dominant FC Rijnvogels.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.