De enige straat met nieuwste ’virusnaam’ ligt in Leiden

Het Omikronpad in Leiden© Foto Taco van der Eb

Jelin Schut
Leiden

Leiden is de enige Nederlandse plaats waar omikron op de kaart staat. In elk geval op de plattegrond. Het Omikronpad in de Lammenschansdriehoek is de enige weg die naar dezelfde Griekse letter is vernoemd. Dat weetje deelde Twitteraar René Dings op zijn Twitteraccount ’Straatnamen’.

Het pad ligt op de studentencampus Leidse Schans, achter het Epsilonplantsoen. Bewoners heeft de straat niet, want die telt drie containers en een afgesloten parkeerterrein. Het pad is niet te vinden op Google Maps en ook een officieel straatnaambordje ontbreekt. Dat het pad wel degelijk zo heet, blijkt uit gegevens van de Leidse straatnamencommissie.

Op een elektriciteitskast van Liander prijkt wel een bordje met ’Omikronpad’. Eronder wordt gewaarschuwd voor ’levensgevaar’, weliswaar door hoge spanning.

Op de campus hebben ook andere coronavarianten een straatnaam, maar Deltawegen en Bètapleinen zijn niet uniek in Nederland.

Als er nog nieuwe coronavarianten ontdekt worden, is de Lammenschansdriehoek voorbereid met de Kappakade, het Jotapad, het Muplein en het Sigma- en Omegaplantsoen. Een Gammastraat of -weg ontbreekt, vanwege de bouwmarkt in de buurt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.