Erica Meiland over kritiek na anti-islamgeluid: ’Ik kom op voor rechten van vrouwen’

Erica Meiland.© William Rutten

Noordwijk

Erica Meiland heeft gereageerd op de commotie die is ontstaan vanwege kritiek op de islam in haar biografie. De Noordwijkse laat op Instagram weten dat ’drie woorden’ uit haar boek zijn ’opgeblazen en uitgelicht door diverse media’.

Met name de passage over de boerka ging er bij veel mensen niet in: „Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wil gewoon de wind in je haren voelen. Dát is vrijheid. Ik ben ook voor een boerkaverbod. Rot op joh, met je boerka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in de Hoofdstraat in Noordwijk zien lopen. Dat is toch niet normaal? Gewoon niet doen hier.”

Diverse bedrijven gaven de afgelopen weken te kennen geen zaken meer met de tv-familie Meiland te willen doen vanwege haar controversiële uitspraken. Naast kaartenproducent Hallmark, matrassenmerk Emma, Nivea huidverzorging, Milka en Hello Fresh, heeft Maxi-Cosi de samenwerking met het tv-gezin opgezegd.

Een woordvoerder van moederbedrijf Dorel Juvenile, dat producten voor kinderen maakt, laat wel weten dat het besluit niets te maken heeft met alle commotie rondom de anti-islamuitspraken.

Lees ook: Door ze te cancelen zijn de Meilandjes ineens de hoeders van het vrije woord | column

Moeder Meiland beklemtoont dat vrijheid van meningsuiting een groot goed is. „De vele verwensingen én de vele steunbetuigingen die ik heb ontvangen laten zien dat Nederland zeer verdeeld is als het gaat om kritiek op de islam. Mijn insteek is altijd geweest, en zal altijd zijn, opkomen voor de rechten van vrouwen!”

Dochter Maxime liet na alle commotie weten haar moeder te steunen. ,,Laat ik vooropstellen dat het nooit mijn bedoeling is geweest om een groepering buiten te sluiten of iemand tekort te doen in zijn of haar geloof.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.