Chaiyenne Huisman (23) deed mee aan de missverkiezingen in de Filipijnen: ‘Ik had nooit verwacht dat ik zou winnen’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar? [video]

Chaiyenne: „Het was mooi om eindelijk in te zien dat ik wel goed genoeg ben.”© Foto Bar Amsterdam

Aïcha Mouaddine

Chaiyenne Huisman (23): „Toen ik zeventien jaar was ben ik via Instagram gevraagd voor mijn eerste missverkiezing in Rotterdam. Ik heb hierna nog aan twee andere missverkiezingen deelgenomen. Mijn derde missverkiezing in de Filipijnen won ik. Ik vertegenwoordigde daar Spanje; ik ben half Spaans en half Nederlands, dus ik kan in principe beide landen vertegenwoordigen.’’

„Je gaat een missverkiezing altijd in met een doel. Mijn doel is om mentale gezondheid, met name depressie en angst- of paniekaanvallen, bespreekbaar te maken. Mede omdat ik hier zelf ook last van heb gehad. Daarnaast deed ik vooral mee voor de toffe ervaring en om nieuwe mensen en culturen te leren kennen.

Ik ging er compleet nuchter in en had nooit van mezelf verwacht dat ik zou winnen. Ik weet dat er ook meiden bij zaten die heel veel druk ervaarden om te winnen, dat vind ik best wel zielig.

Er hebben verschillende incidenten plaatsgevonden die er toe hebben geleid dat ik in die tijd onzeker was. Ik heb tot en met mijn zestiende in Spanje gewoond en heb vanaf toen om de paar jaar in Spanje en Nederland gewoond. Ik heb ADHD en had met name op school erg last van concentratieproblemen. Daar konden de leraren in Spanje niet goed mee omgaan.

Ik heb acht jaar lang op school te horen gekregen dat ik dom was en het niet zou halen. Op een privéschool heb ik wel alle aandacht gekregen die ik nodig had. Dankzij mijn wiskundelerares ben ik weer in mezelf gaan geloven, zij nam echt de tijd om mij te laten zien dat ik het wél kon.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het mooiste van de missverkiezing in de Filipijnen was dat ik meer van mezelf ben gaan houden en in mezelf ben gaan geloven. Telkens wanneer mijn naam op het podium werd genoemd was ik zo verbaasd. Het is eigenlijk heel raar dat ik er toen meteen vanuit ging dat ik het niet was.

Ik stond daar met 25 andere bloedmooie vrouwen, met een lichaam waar je u tegen zegt en daar werd ik heel onzeker van. Ik ben er toen achter gekomen dat al die andere vrouwen ook onzeker zijn. Dat was echt een eye-opener voor mij. Het was mooi om eindelijk in te zien dat ik wel goed genoeg ben.

Ik ben trots op de persoon die ik ben, hoe ik ook ben opgevoed en opgegroeid. Ik zou niet dezelfde persoon zijn als ik dat niet allemaal had meegemaakt. Nu ik nog jong ben wil ik verder de wereld over reizen en gewoon genieten van mijn jongere jaren.’’

Ben of ken jij een Alphenaar die hier ook een plekje verdient? Schroom dan niet om contact op te nemen via dit mailadres: a.mouaddine@mediahuis.nl

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.