Rijnsaterwoudenaren krijgen voorrang bij toewijzing sociale huurwoningen in oud raadhuis Jacobswoude

Waar binnenkort wordt gewoond, werd in 2004 nog vergaderd en geprotesteerd.© Archieffoto Taco van der Eb

Paul van der Kooij
Rijnsaterwoude

Inwoners van Rijnsaterwoude die een woning huren van Woondiensten Aarwoude, krijgen voorrang bij het toewijzen van de zeven huurwoningen die nu worden gemaakt in het voormalige raadhuis van Jacobswoude.

De corporatie had daarom gevraagd en burgemeester en wethouders stemmen graag in met deze ’bijdrage aan de doorstroming op de lokale woningmarkt’. Omdat woonduur bepalend is, wordt volgens B en W ’geselecteerd op oudere woningzoekenden’. Dat zou zeer passend zijn bij de levensloopbestendige woningen in kwestie, die in maart worden opgeleverd.

Mochten er huurwoningen overblijven aan de Herenweg 165, dan komen huurders van ’Aarwoude’ in aanmerking die 55 jaar of ouder zijn en elders een sociale huurwoning achterlaten. Op plaats drie staan 55-plussers uit Kaag en Braassem die bij Huren in Holland Rijnland staan ingeschreven en op vier andere woningzoekenden die bij die instantie staan ingeschreven.

Om in aanmerking te komen voor een appartement mag het huishoudinkomen mag niet hoger zijn dan 44.196 euro per jaar. Daarnaast is een inschrijving bij Huren in Holland Rijnland vereist.

Jacobswoude

Dat Rijnsaterwoude eind vorige eeuw een prestigieus raadhuis kreeg naast het aloude gemeentehuisje, kwam door de vorming van de gemeente Jacobswoude in 1991. Daaronder vielen namelijk ook de dorpen Woubrugge, Leimuiden, Hoogmade en de buurtschappen Ofwegen en Bilderdam.

Op 1 januari 2009, elf jaar na de bouw, werd het raadhuis overbodig. Alkemade, fusiepartner in de nieuwgevormde gemeente Kaag en Braassem, leverde namelijk het raadhuis. En dat staat in Roelofarendsveen, aan de overkant van de Braassem.

Op het achterterrein aan de Herenweg komen later nog een tiny forest en enkele zelfbouwwoningen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.