Miauw! Eerste Alphense katten hebben hun gratis chip te pakken: ’Mooie start’

Met een prik in de nek krijgt deze zwartwitkleurige kitten een chip.© Dierenbescherming

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

De eerste katten uit Alphen aan den Rijn die in aanmerking komen voor een gratis chip hebben die inmiddels gehad. De Dierenbescherming is trots op dit begin.

Bij Dierenkliniek Rijnoever zijn donderdag de eerste gratis chips gezet bij katten. De aankomende maand gaan de Dierenbescherming en de gemeente Alphen aan den Rijn bij vierhonderd katten een gratis chip zetten, om te zorgen dat ze weer kunnen worden gevonden als ze kwijt raken. Ook Dierenkliniek Eva en de Dierenambulance doen mee met de actie.

(Tekst gaat door onder de foto)

Een jonge kat kijkt vragend omhoog bij het controleapparaat en de chipzetter.© Dierenbescherming

De Dierenbescherming is tevreden met het begin van de actie. „Mooie foto's van de start van de chipactie voor katten in Alphen aan den Rijn”, schrijft de organisatie op sociale media. De actie loopt alleen in Alphen, maar als het aan de dierenorganisatie ligt komen daar spoedig nieuwe gemeenten bij. „Andere gemeenten die ook belangstelling hebben zijn welkom om contact met ons op te nemen.”

De actie voor gratis chips bij katten loopt vooruit op een landelijke pilot waar Alphen samen met Amsterdam aan meedoet: het invoeren van een chipplicht. Dit zou behalve vermiste katten terug moeten leiden naar hun baasjes ook minder overlast van zwerfkatten moeten betekenen, en lagere gemeentelijke kosten voor opvangcentra.

Lees ook: ’Alphense katteneigenaren kunnen hun beestjes in december gratis laten chippen

Twee kittens in de mand, wachtend op hun chip.© Dierenbescherming

Meer nieuws uit Alphen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.