Katwijks verpleeg- en verzorgingshuis Topaz Overduin kan beginnen met grondige renovatie en nieuwbouw

Impressie van de nieuwbouw van Topaz Overduin in Katwijk.

Impressie van de nieuwbouw van Topaz Overduin in Katwijk.© Beeld Topaz Overduin

Hielke Biemond
Katwijk

Het Katwijkse verpleeg- en verzorgingshuis Topaz Overduin kan volgende maand beginnen met de grondige renovatie en nieuwbouw. Aannemer KBM uit Katwijk gaat de werkzaamheden uitvoeren.

,,Het is belangrijk een dergelijke aannemer te kiezen die veel ervaring heeft met het bouwen van zorgvastgoed’’, verklaart Marco de Kievit, programmamanager vastgoed van Topaz Overduin. ,,Daarnaast is het geweldig dat een Katwijkse aannemer op Overduin aan de slag kan.’’

Het verpleeg- en verzorgingshuis had aanvankelijk plannen voor volledige nieuwbouw op het terrein aan de Nachtegaallaan, maar stelde die in de loop der jaren bij naar een gedeeltelijke opknapbeurt. De KBM begint in januari met de renovatie van de eerste van twee etages van het hoofdgebouw.

In het derde kwartaal van 2022 volgt de nieuwbouw van het onderkomen van tachtig bewoners met de ziekte van Huntington. Zij krijgen ruimere kamers met eigen sanitair. Voor alle acht de woongroepen is voorzien in een eigen woonkamer.

Twee van de vier paviljoens waar de Huntington-afdelingen nu in zijn gevestigd, maken plaats voor de nieuwbouw. Tussen het bestaande gebouw van Topaz Overduin en de nieuwbouw komt een restaurant, om er een geheel van te maken.

Twintig bewoners met Huntington verhuizen tijdens de werkzaamheden naar verpleeghuis Topaz Zuydtwijck in Leiden, tien van hen krijgen een tijdelijk onderkomen in het Katwijkse hoofdgebouw. De nieuwbouw is naar verwachting in 2024 klaar.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.