Arno Kamminga leefde bijna vier maanden uit een koffer en geniet weer op het NK korte baan

© Archieffoto

Marcel Tabbers
Den Haag

Op het Nederlands kampioenschap op de korte baan was het voor Arno Kamminga weer ’genieten geblazen’. De tweevoudig zilveren olympisch medaillewinnaar won, zoals verwacht, in Den Haag de 50 en 200 schoolslag.

De 26-jarige oud-zwemmer van De Columbiaan uit Voorhout was vooral tevreden met zijn tijden. De 26,31 op de sprint en 2.02,81 komen niet in de buurt van het Nederlandse record – respectievelijk 25,84 en 2.01,43 – maar dat was ook niet de verwachting van de Katwijker. ,,Het was weer leuk om mee te doen met een NK. Dat was voor iedereen weer twee jaar geleden. Eigenlijk wel gek vond ik.’’

Aan de aangepaste tijden moest Kamminga ook wennen. ,,De organisatie was heel creatief geweest door om 7.30 uur te beginnen met de series en de finales om 14.30 uur te laten starten. Normaal is dat veel later. Ik had net de halve finales van de International Swimming League in Eindhoven achter de rug. Die begonnen om 19.00 uur en waren twee uur later klaar. Het was daarom wel even schakelen voor me.’’

Voor Kamminga staat dit jaar nog het wereldkampioenschap op de korte baan op het programma. Het toernooi is van donderdag 16 december tot en met dinsdag 21 december in Abu Dhabi. ,,Dit waren ook de laatste races voor het WK. Ik heb er ontzettend veel zin in. Het wordt hopelijk een mooie afsluiter van een bijzonder jaar.’’ Kamminga nam na Tokio amper rust en leefde bijna vier maanden uit een koffer.

Tamara van Vliet zwom in Den Haag op de 50 vrije slag naar het zilver. Met 25,07 kwam de 26-jarige sprintspecialiste uit Oegstgeest een fractie tekort op Nederlands kampioene Tessa Giele (24,95).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.