Makeover voor binnentuin Castellum: insectentuin, plantenbakken en nieuwe looppaden

De nieuwe binnentuin van appartementencomplex Castellum.© Videostill pr-video Newomij

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

De bewoners van het appartementencomplex Castellum hebben een nieuwe binnentuin gekregen. Dat maakte Newomij, de vastgoedontwikkelaar die het pand pal naast theater Castellum bezit, maandag bekend.

De aanpassingen moeten de ’leefbaarheid van het complex vergroten’, aldus de doelstelling van de verbouwing. Volgens Newomij is dat ook geslaagd. „Zo is de gezamenlijke binnentuin verfraaid met plantenbakken, picknicktafels en een insectenflat, en zijn de looppaden vernieuwd.”

De ingang van het gebouw is ook onder handen genomen, vertelt de vastgoedfirma. „Wanden en binnendeuren zijn geschilderd en het plafond is voorzien van LED-verlichting.”

De daken zagen er voor de renovatie anders uit. Er groeide onkruid, en het aantal zitplekken was zeer beperkt. De metamorfose, die Newomij zegt ’met liefde en plezier’ te hebben uitgevoerd, heeft daar nu een einde aan gemaakt.

Newomij kocht in in 2005 gebouwde complex, dat onderdak verschaft aan veertig huurders, in december 2020 over van diverse investeerders. De ontwikkelaar wilde daarmee de positie binnen de middeldure huurmarkt vergroten.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.