Daan Vegt (20) volgt zijn stage in Duitsland: ’Het is lastig om contact te houden met thuis’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Aïcha Mouaddine

Daan Vegt (20) praat met ons vanuit Duitsland: „Ik zit nu in mijn laatste jaar van de opleiding International Business en loop hiervoor mijn stage bij een privébank in Duitsland. Ik zit nu in mijn vierde week en verblijf hier in totaal een half jaar lang. Wat mij het meeste aanspreekt van de studie is het internationale aspect. Het mooiste vind ik het om allerlei verschillende culturen bij elkaar te zien.”

„Mijn vertrek naar Duitsland was op het allerlaatste moment besloten waardoor ik eigenlijk helemaal geen besef had dat ik daadwerkelijk wegging. Je familie en vrienden achterlaten is vooralsnog nooit leuk. Ik begin ze nu ook zeker te missen. Ik denk dat mijn moeder het het moeilijkst heeft met mijn vertrek, ik ben ook wel echt een mama’s kindje hoor.

Het is lastig om genoeg contact te houden met thuis. Ik kom er vaak ook gewoon niet aan toe. Als ik eindelijk een keer wat rust heb tussendoor ben ik erg moe en voel ik niet de behoefte om mijn hele dag te delen met mijn vrienden of familie. Het is een stuk makkelijker om dan te praten met mijn huisgenoot of collega’s hier in Duitsland. Mijn voornemen is wel om net even wat meer contact met thuis te houden. Ik heb het voor morgen in grote letters in mijn agenda gezet.

Ik hou echt heel erg van reizen maar ben tot nu toe eigenlijk alleen nog binnen Europa gebleven. Ik heb heel veel bestemmingen die ik nog wil bezoeken. Zuid-Afrika en Azië staan wel bovenaan mijn lijstje. In eerste instantie zou mijn stage in Zuid-Korea plaatsvinden maar dat ging helaas niet door vanwege corona.

Mijn twee leukste vakanties in het buitenland waren die in Mallorca en in Oostenrijk. Mallorca was echt een ’zuipvakantie’ met nog drie andere vrienden. We waren nog lekker jong en deden gekke dingen. Daar kom je op die leeftijd nog mee weg. Oostenrijk was een schoolvakantie van mijn laatste jaar op de middelbare school. We zijn toen van berghut naar berghut gelopen in de sneeuw, maar in korte broeken, want het was 20 graden. Het was er zo groot en mooi. Ik voelde me echt ’on top of the world’.

In de aankomende vijf jaar wil ik vooral volop genieten van mijn leven. Ik wil meer plekken van de wereld hebben gezien en op meer plekken in de wereld hebben gewoond. Feesten, leuke dingen doen en gekke dingen uitproberen wil ik nog zeker blijven doen. Het serieuze wil ik nu nog even laten zitten, ook al moet je soms wel even serieus zijn. Aan het einde van die vijf jaar wil ik misschien wel richting huisje-boompje-beestje gaan, maar dat zie ik dan wel weer.

Favoriete Alphense plek

Mijn favoriete plek in Alphen is de geluidswal bij de N11. Het is een soort hele lange dijk gemaakt van aarde. Ik vind het heerlijk om er ’s avonds met mooi weer te gaan skaten.”

Ben of ken jij een Alphenaar die hier ook een plekje verdient? Schroom dan niet om contact op te nemen via dit mailadres: a.mouaddine@mediahuis.nl

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.