Moreel appèl faalt opnieuw: geen compensatie voor donateurs failliet GHC

De voornalige voetbalvelden van GHC worden bouwrijp gemaakt voor de komst van een ijshal en combibad.© Archieffoto Hielco Kuipers

Binnert Glastra
Leiden

De ondernemers die kort voor het faillissement in 2016 nog geld staken in de Leidse voetbalclub GHC, kunnen vergeten daar nog iets meer van terug te zien dan zij destijds kregen. Een moreel appèl van Partij Sleutelstad (PS) krijgt geen steun, bleek dinsdagavond in een raadscommissie.

De afhandeling van het faillissement leidde destijds tot wrevel omdat de gemeente wel een volledige huurachterstand van 80.000 euro uit het de boedel kreeg. Dit met name door de waarde van een vrij nieuw jeugdhonk op het sportcomplex aan de Vliet. De ondernemers die daarvoor destijds anderhalve ton aan obligaties hadden verstrekt, moesten het gezamenlijk doen met 10.000 euro.

De ondernemers en PS probeerden eerder al eens om de kwestie toch anders op te lossen, maar kregen tot dusver nul op het rekest. En dat blijft zo. Sportwethouder Paul Dirkse (D66) voelt er niets voor de zaak opnieuw open te breken en ondernemers met belastinggeld schadeloos te stellen. Toch vroeg PS-fractievoorzitter Maarten Kersten hem nogmaals de hand over het hart te strijken. Hij stelde de andere gemeenteraadsfracties voor alsnog 44.000 euro uit te trekken voor compensatie voor deze sponsors, maar vond daar wederom veel te weinig bijval. Alleen Leiden Participeert steunt het voorstel. CDA en PvdD spraken zich er nog niet over uit.

Kersten laat zich er niet door uit het veld slaan. Hij kondigde aan het voorstel bij de gemeenteraadsvergadering van 21 december toch in te dienen. De kans dat dit het haalt, lijkt nihil.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.