Teylingse wethouder door het stof voor aanwijzen verkeerde aannemer bij aanhoudende wateroverlast

Natte voeten in het parkje langs de Componistenlaan in Voorhout.© Archieffoto

Hielke Biemond
Teylingen

Wethouder Heleen Hooij heeft het Voorhoutse groenvoorzieningsbedrijf Hoek ten onrechte genoemd als aannemer bij de aanpak van de wateroverlast in park Molentocht, die tot dusver zonder het gewenste resultaat is gebleven.

Hooij bevestigde vorige week tijdens een commissievergadering dat deze aannemer verantwoordelijk is voor deze klus, maar kwam erachter dat die informatie niet klopt. De gemeente heeft in werkelijkheid het bedrijf Van Doorn uit Geldermalsen hiervoor ingehuurd.

De wethouder ’betreurt’ het dat zij pas op haar fout werd gewezen nadat deze krant haar foutieve informatie had gepubliceerd. ,,Ik heb direct contact opgenomen met de directie van Hoek en mijn excuses aangeboden’’, schrijft zij in een brief aan de gemeenteraad. ,,Hoek heeft de publicatie in het Leidsch Dagblad als zeer pijnlijk ervaren en dat heb ik erkend.’’

Vorige week werd na flinke stortbuien duidelijk dat de waterafvoer in het park langs de Voorhoutse Componistenlaan nog altijd niet op orde is. Inwoners die er doorheen lopen, krijgen daardoor natte voeten. De werkzaamheden duren nog tot januari. Politieke partijen stellen het gemeentebestuur nu de vraag of de gemeente wel voor de juiste aanpak en aannemer heeft gekozen.

Hooij kondigt aan dat zij op 13 december een korte technische toelichting zal geven over de aanhoudende wateroverlast. Drie dagen staat haar hierover een pittige vergadering te wachten tijdens de laatste raadsvergadering van het jaar.

Lees ook: Twijfel over aanpak Voorhouts park Molentocht nu het water nog steeds overal blijft staan

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.