Gevaar op de weg na sneeuw in oosten grotendeels voorbij

ANP Producties | Bron: ANP
Arnhem

De sneeuw die afgelopen nacht in delen van het oosten van het land is gevallen, heeft volgens de ANWB niet tot grote problemen voor weggebruikers geleid. Lokaal konden wegen in Drenthe, Overijssel en Gelderland eerder op de ochtend nog glad zijn, maar dat geldt nu alleen nog voor Gelderland. Daarvoor heeft KNMI nog code geel afgegeven.

In Gelderland hebben volgens Rijkswaterstaat enkele ongelukken plaatsgevonden door de gladheid. Ondanks het strooien van een kleine miljoen kilo zout kan het volgens een woordvoerster alsnog gebeuren dat wegdelen bevriezen. "Maar de temperaturen van de meeste wegen zijn nu weer boven nul, behalve in Gelderland op een paar plekken."

Een deel van het oosten van het land werd dinsdagochtend wakker in een witte wereld. Volgens Weer.nl lag daar op bepaalde plaatsen een klein laagje sneeuw, variërend van een centimeter tot twee of drie.

Klein dekje

In de hogere delen van Arnhem en omgeving lag de meeste sneeuw, liet Weer.nl eerder weten. Daar lag een dekje van twee tot drie centimeter. Ook de Utrechtse Heuvelrug, het oosten van Brabant en andere plaatsen in de oostelijke helft van het land zijn wit geworden. In het westen is over het algemeen niets gevallen.

Overdag ziet het weer er even anders uit, maar in de avond komt het volgens de weersite opnieuw tot natte sneeuw in het oosten en noordoosten. Daar kan plaatselijk een laagje van enkele centimeters ontstaan.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.