Nachtmerrie voor kopers: bouw appartementencomplex Aziëlaan in Alphen ligt stil door dreigend faillissement van ontwikkelaar

Bouwwerkzaamheden aan de Aziëlaan in oktober 2020.© Google Street View

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Kopers die een appartement in het gebouw l’Entree aan de Aziëlaan gekocht hebben dreigen hun nieuwe optrekje voorlopig niet te kunnen betreden. De bouw is stilgelegd door de nijpende financiële situatie bij projectontwikkelaar Tetteroo Bouw.

De gelikte website van l’Entree vermeldt nog niets van alle kommer en kwel. „Het mooie, modern vormgegeven gebouw is de entree naar de woonwijk Kerk en Zanen; onderscheidend door zijn eigentijdse architectuur met mooie afgeronde hoeken en lichtgele, gemêleerde steenstrips.’’

Voor de kopers van de appartementen, die bedragen rond de 450.000 euro hebben betaald voor hun stulpje aan de Aziëlaan, klinkt het inmiddels allemaal wat minder idyllisch. Reden: de oplevering van het gebouw is uitgesteld, omdat Tetteroo kampt met betalingsachterstanden richting onderaannemers.

De oorspronkelijke oplevering stond gepland voor half januari, maar dat lijkt nu ruimschoots onhaalbaar. De bouwmaterialen en zelfs de keten zijn van het terrein weggehaald. Wanneer de bouw doorgaat, en wie dat gaat financieren, is volstrekt onduidelijk.

Rechtbank

Toekomstige bewoners wanhopen, aangezien sommigen zelfs al hun vorige woning hebben verkocht en bivakkeren in relatief dure tijdelijke huurwoningen.

Tetteroo laat ondertussen weinig van zich horen. Het enige dat de vereniging van eigenaren van l’Entree weet, is dat de rechtbank de komende weken het faillissement behandelt.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.