Teylingen hangt camera op bij Wasbeek vanwege voortdurende overlast

Het parkeerterrein bij Wasbeek.© archieffoto

Sjaak Smakman
Sassenheim

Burgemeester Carla Breuer van Teylingen heeft in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie besloten om voor drie maanden een camera te plaatsen op de parkeerplaats bij de Van Alkemadelaan in Sassenheim.

Aanleiding hiervoor is de langdurende overlast op en rondom de parkeerplaats bij sport- en recreatiecomplex de Wasbeek. Vanaf 2020 ervaren omwonenden van het sportcentrum veel overlast van groepen jongeren. Daarbij zijn er in de afgelopen zomer ook verschillende vernielingen gepleegd. Als reactie hierop hebben de politie, het jongerenwerk en gemeentelijke handhavers er veel aan gedaan om de overlast tegen te gaan. Die verminderde voor enige tijd, maar keerde terug.

De locatie is een combinatie van het sportcomplex de Wasbeek, het jongerencentrum Fascinus en de skatebaan, en trekt logischerwijs mensen aan. De burgemeester vindt het belangrijk dat deze plek zowel voor bezoekers als voor de direct omwonenden een prettige omgeving blijft. Daarom blijven politie, jongerenwerk en handhavers de komende tijd intensief aandacht besteden aan overlast op de Van Alkemadelaan.

De camera die nu wordt opgehangen stelt de politie en de handhavers in staat om vroegtijdig tegen overlast op te treden en de openbare orde te handhaven. In overleg met het openbaar ministerie is besproken de camera voor maximaal drie maanden te plaatsen. De beelden kunnen ook gebruikt worden voor opsporing achteraf. De camera wordt donderdag geplaatst. De burgemeester verwacht dat overlast rond de jaarwisseling hiermee ook beperkt blijft.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.