Sportschool Jenergy mag niet uitbreiden van de gemeente Oegstgeest

In september demonstreerde Jenny Gaidoukovitsch met de leden van haar sportschool bij het gemeentehuis.

In september demonstreerde Jenny Gaidoukovitsch met de leden van haar sportschool bij het gemeentehuis.© Foto Hielco Kuipers

Aad Rietveld
Oegstgeest

Jenny Gaidoukevitch van sportschool Jenergy krijgt van de gemeente Oegstgeest geen toestemming om uit te breiden. De leden van de sportschool zijn boos en teleurgesteld, zegt Gaidoukevitch. ,,Ze hebben er allemaal last van.’’

De ’uitbreiding’ betreft een binnenruimte op de begane grond voor boksen en kickboksen. De eigenares van de sportschool vroeg daar eind september een vergunning voor. De gemeente zegt nu die niet te kunnen verstrekken.

’Een verdere uitbreiding van het aantal vierkante meters van de sportschool en afwijking van het bestemmingsplan is niet gewenst’, aldus burgemeester en wethouders. Volgens Gaidoukevitch heeft de gemeente ten onrechte het woordje ’sport’ uit het bestemmingsplan verwijderd en wordt zij daar nu de dupe van. ,,De ruimte is van mij, hij staat leeg, maar ik mag hem niet gebruiken. Dezelfde bestemmingsplanfout gebruikte de gemeente Oegstgeest eerder om Jenergy te verbieden te uitbreiden bij de samenvoegen van drie locaties en bij het gebruik van een tussenverdieping voor yoga en fitness.

Na een demonstratie met meer dan honderd van haar leden bij het gemeentehuis kreeg Jenergy alsnog toestemming om de tussenverdieping te gebruiken. Voor de overige 160 vierkante meter voor een zaal voor boksers, twee wc's en een kantine op de eerste verdieping, moest Gaidoukevitch weer een omgevingsvergunning aanvragen. Die is nu door burgemeester en wethouders geweigerd. De sportschoolhoudster gaat daar, zegt ze, bezwaar tegen aantekenen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.