Alphenaar Jelle Sels raakt zijn titel in het enkelspel op het NK indoor kwijt; wel dubbelkampioen

Jelle Sels (links) won in de eerste ronde ternauwernood van Alec Deckers. Tegen Botic van de Zandschulp redde hij het niet.© Foto Orange Pictures

Robert Berkeley
Amstelveen

Jelle Sels hoopte deze week zijn titel op de Nederlandse indoorkampioenschappen tennis te prolongeren, maar dat gaat hem niet lukken. De 26-jarige Alphenaar verloor in Amstelveen in de halve finale van Botic van de Zandschulp.

Dat was geen verrassing; Van de Zandschulp is de nummer één van Nederland en staat momenteel 57e op de wereldranglijst. Sels staat bijna driehonderd plaatsen lager dan zijn leeftijdsgenoot (332e). Toch ging hij voortvarend van start en pakte hij de eerste set met 7-5. In de twee sets die volgden schakelde Van de Zandschulp een tandje bij en beide won hij met 6-3.

In de eindstrijd treft Van de Zandschulp de dubbelpartner van Sels, Gijs Brouwer. Die had in de eerste ronde de hoogst geklasseerde tennisser na Van de Zandschulp, Jesper de Jong, uitgeschakeld en stootte daarna met twee vlotte overwinningen op Max Houkes en Michiel de Krom door naar de finale.

Jelle Sels gaat niet met lege handen terug naar Alphen aan den Rijn, want hij veroverde zaterdagavond de nationale dubbeltitel. Met Brouwer versloeg hij in een spannende partij het als eerste geplaatste koppel Jesper de Jong/Bart Stevens: 6-4, 6-7 en 10-5 in de beslissende supertiebreak.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.