Wedstrijd om derde plaats tussen TOP/Litta en DOS zit vol spanning: ’4-6 bij rust? Dat was in de C voor het laatst denk ik’

Tessa de Wekker
Nijeveen

Verdedigend uitstekend, aanvallend machteloos. Dat gold zaterdagavond voor zowel DOS ’46 als TOP/Litta. De Nijeveners waren net iets gelukkiger en wonnen met 15-14.

Aan TOP-zijde was er één speler die zich aan de offensieve malheur onttrok. Nick Pikaar speelde degelijk en met vijf doelpunten deed de atletische ex-international het eigenlijk prima. Uitgerekend hij, die veertig seconden voor tijd zijn ploeg met een rake strafworp terugbracht uit verloren positie, verspeelde de bal met nog acht seconden op de klok in de allerlaatste aanval van de wedstrijd.

Zijn pass naar binnen op Maayke Brouwer was onzuiver, waardoor zij er niet bij kon. Bal weg, kans op de gelijkmaker verkeken. ,,Op dat moment kon ik wel tegen de boarding schoppen. Ik had het vertrouwen, zat er eigenlijk als enige best wel lekker in. Ik dacht: die ga ik maken. Ik dacht dat Maayke voor de aangeef ging, maar ze liep door omdat haar tegenstandster er nog half tussen zat. Zonde’’, aldus Pikaar.

TOP begon slecht aan de wedstrijd tussen de ploegen die onderling waarschijnlijk gaan uitmaken wie er derde in de poule wordt, zich daarmee plaatst voor de kampioenspoule en zo automatisch degradatie afwendt. Pikaar: ,,De spanning stond er daardoor bij beide ploegen vol op. Zij zetten ons helemaal vast in het begin. We speelden geen normale aanval.’’

DOS’ 46 sloeg een gaatje: 4-0. Maar daarna betaalden de Sassenheimers DOS met gelijke munt terug. Verdedigend speelde TOP vanaf dat moment ijzersterk. Stan Postma had Christiaan Dekkers in de tang, Milou Schuiling verdedigde strak voor en ook de andere TOP-spelers gaven hun tegenstanders weinig ruimte om te schieten of om de aanval naar binnen te zoeken. Pikaar: ,,Ik denk dat het verdedigend onze beste wedstrijd was. Maar aanvallend was het niet hoogstaand. Dat gold eigenlijk ook voor DOS. Ik kan met niet herinneren dat het bij rust een keer 4-6 was. Dat moet in de C-tjes voor het laatst geweest zijn.”

Na rust ging het op en neer. DOS’46 kwam terug en nam het voortouw, maar echt overtuigend was het niet. Toch sloeg de thuisploeg een gat van vier met nog vijf minuten op de klok. Met een droog schot bracht Pikaar zijn ploeg weer dichterbij en ook Maayke Brouwer en Frank Mostard schoten vrij snel raak. Met een rake strafworp na een mooie actie bezorgde Pikaar zijn ploeg nog één kans op de gelijkmaker. Die viel niet. ,,Balen, maar van de slechte scenario’s was verliezen met één punt het minst slecht’’, reflecteerde hij direct.

Als alles loopt zoals de verwachting is - zowel DOS als TOP winnen opnieuw van Groen Geel en Oost-Arnhem en beide verliezen opnieuw van PKC en DVO - dan komt het aan op de allerlaatste wedstrijd in Sassenheim. ,,Die moeten we dan met twee verschil winnen. Dat moet kunnen’’, besloot Pikaar droog.

korfbal league

DOS’46TOP/Litta15-14

Scores TOP: Pikaar 5, Swikker 3, M. Brouwer 2, Tiggelman 1, B. Brouwer 1, Mostard 1, Schuiling 1,

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.