Toezicht van Provalu bij nieuwe fietsenstalling station Sassenheim

Station Sassenheim.© Foto Hielco Kuipers

Sjaak Smakman
Teylingen

Provalu (voorheen de Maregroep) gaat het toezicht verzorgen op station Sassenheim bij de nieuwe bewaakte fietsenstalling. Wethouder Arno van Kempen heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met Provalu-directeur Rinco Knoop.

Het gaat om een proef, waarbij het beheer van de fietsenstalling en de begeleiding van de toezichthouders zal tijdens de pilotfase van maximaal twee jaar wordt verzorgd door Biesieklette.

Deze organisatie heeft daar veel ervaring mee en zal het beheer van de fietsenstalling uitvoeren. Als de pilot goed verloopt kan Provalu het beheer van de fietsenstalling overnemen.

„Geweldig dat wij hiervoor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt nu met goede begeleiding kunnen inzetten. Dat draagt bij aan een inclusieve samenleving waar voor iedereen plaats is”, aldus wethouder Arno van Kempen bij de ondertekening.

Knoop van zijn kant ziet het als een ,,erkenning voor de positie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen zeker een waardevolle bijdrage leveren aan de maatschappij. We gaan er alles aan doen om hier een succes van te maken.”

Naast de toezichthouders, die van zeven tot zeven werkzaam zullen zijn, komen er ook hekken en vijf bewakingscamera’s bij de stalling. Na de uitbreiding zijn er 1488 vrijwel allemaal bewaakte plekken. Dat moet een einde maken aan schots en scheef neergezette fietsen, en het stallen veiliger maken. Aan de kant van het busstation komen 1044 dubbellaags fietsenrekken en 36 plekken voor bakfietsen en ligfietsen.

De fietskluizen blijven. Aan de 'achterkant' van het station komen nog eens 192 dubbellaags plekken, zestien plekken voor buitenmodel fietsen en vier kluizen. De stalling moet volgend jaar worden gerealiseerd.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.