Scylla mist promotie naar eredivisie na weggeven van 3-1 voorsprong

Ron Hoogendam
Wageningen

De mannenploeg van Scylla is er in de beslissingswedstrijd om promotie naar de eredivisie tegen Westa niet in geslaagd om terug te keren op het hoogste tafeltennisplatform.

In Wageningen koesterde de Leidse ploeg een fraaie 3-1 voorsprong, maar zag die voorsprong in de slotpartijen verdwijnen. Niks moet, alles mag, was het credo aan Leidse kant voorafgaand het duel. ,,Helaas is het niet gelukt'', zei uitblinker Joey Boekkooi. ,,We hebben ze in elk geval laten zweten.''

In het kielzog van Boekkooi deed talent Mads Oomen ook een duit in het zakje door de Belgische international Margo Degraef met 3-0 te kloppen. Vooral de eerste game was fenomenaal van de jonge Roelofarendsvener. Scylla leidde na deze fraaie zeges met 3-1, want eerder kwam Esmee van Marwijk in elke game net wat power tekort.

Desondanks was Scylla na de pauze dichtbij een 'stunt', maar de ervaring van de Limburgers gaf de doorslag. Van Marwijk verloor na een nipt verloren eerste game met 3-0 van Degraef, Oomen kon na een goede eerste game tegen Moris geen vuist meer maken en liet zich aftroeven: 3-3. En in het met 3-0 verloren dubbel wisselden beide teams prachtige ballen af met kinderlijke missers. De Wessemse ploeg blijft eredivisionist.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.