Voedselbank Alphen: 2021 was een roerig jaar, maar lockdown treft onze klanten niet zo

Pakketten worden klaargezet bij de voedselbank in Alphen.

Pakketten worden klaargezet bij de voedselbank in Alphen.© Archieffoto HDC Media/Hedske Vochteloo

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

De Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken maakt zich niet zo druk om wat de nieuwe harde lockdown betekent voor het klantenbestand. Gezien hun inkomen hebben zij er niet zo’n last van.

Alhoewel Nederland over het algemeen een moedeloze indruk maakt naar aanleiding van de sinds zondag van kracht zijnde lockdown, zullen de armsten onder ons er niet of nauwelijks onder lijden. Dat zegt de Alphense voedselbank in een bericht over haar jaarlijks kerstactie.

„Het was een roerig jaar en we hebben veel om geld gebedeld”, zo blikt een woordvoerder van de in Ter Aar en de Alphense Briljantstraat gevestigde liefdadigheidsinstelling terug op het voorbije jaar.

Lees ook: ’Alphense Voedselbankdirecteur Dirk van Kampen fietste naar Berlijn om geld op te halen: ’Zonder strijd geen overwinning’

De klanten die wekelijks voedselpakketten mogen ophalen hebben ook een ’roerig jaar’ achter de rug, en niet voor het eerst, voegt de woordvoerder daar snel aan toe.

Jammer, geen geld

Toch is zo’n nieuwe algehele sluiting van Nederland niet per definitie een ramp voor ze. „Ze hebben een voordeel boven ons. Want als de niet-essentiële winkels dicht gaan, raakt het hen niet zo. Want ze hebben geen geld om daar naartoe te gaan”, legt de voedselbank uit. „Als de sportscholen sluiten idem dito. Bioscoop dicht? Jammer, maar geld voor een kaartje is er niet.”

De voedselbank werkt ondertussen gestaag door aan de kerstactie. Wil nog wil doneren, kan dat doen. „Misschien zit er dan nog een lekker toetje in.”

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.