’Verschrikkelijk, wat een ellende’, veel medeleven voor Katwijkse juwelier Kleen na nachtelijke inbraak

Wilfred Simons
Katwijk

De Katwijkse juwelier Daniël Kleen vergaf in november dit jaar de daders van een gewapende overval op zijn winkel in de Voorstraat. Of hij dat opnieuw gaat doen, nu zijn zaak in de nacht van vrijdag op zaterdag is opengebroken, staat te bezien. Omstreeks 5.00 uur die ochtend zag een getuige een scooter hard wegrijden in de richting van het Andreasplein. De politie kon afgelopen weekeinde nog niet zeggen of de inbraak was geslaagd.

De Katwijkse juwelier Kleen raakte op vrijdag 20 november 2020 zwaar gewond nadat hij in zijn zaak werd overvallen. De drie daders werden juist eerder deze maand veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. De twee mannen die Kleen mishandelden, kregen acht jaar celstraf, de chauffeur van de vluchtauto zes jaar.

Hoewel Kleen blijvend invalide is na hamerslagen op zijn hoofd en zijn knie, gaf hij de verdachten tijdens de behandeling van de zaak in de rechtszaal een boks in de hoop dat ze zich zouden bekeren. Immers, acht jaar cel is lang, maar eeuwige straf in de hel is nog veel langer, en die ’wenste hij hen niet toe’.

Over de omstandigheden van de nieuwe inbraak bij Kleen Edelmetalen kon de politie afgelopen weekeinde niet veel zeggen. De inbrekers sloegen toe onder dekking van het duister. Op Facebook wordt schande gesproken van de overval.

,,Verschrikkelijk voor de eigenaar, wat een ellende.’’ Anderen vinden dat ’die man heeft al genoeg meegemaakt’ en noemen de gebeurtenis ’in en in triest’. De politie roept getuigen op zich te melden.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.