LUMC heeft nog altijd geen contract met Zorg en Zekerheid en DSW over vergoeding zorg in 2022

Marieta Kroft
Leiden

Het LUMC is nog altijd in onderhandeling over de vergoedingen van te leveren zorg in 2022 met de zorgverzekeraars Zorg en Zekerheid en DSW. Dat meldt het Leidse ziekenhuis op de website.

Het is de vraag of patiënten die zijn verzekerd bij Zorg en Zekerheid en DSW zich al zorgen moeten maken over mogelijke kosten die in rekening worden gebracht. De ervaring leert dat de partijen op het laatste moment wel afspraken maken.

Zo niet, dan brengt het LUMC de zogenaamde passantenprijs in rekening. De patiënt moet de rekening zelf voorschieten en vervolgens declareren bij de eigen zorgverzekeraar. Afhankelijk van hoe deze patiënt is verzekerd, krijgt hij de zorg volledig of deels vergoed.

Het LUMC heeft evenmin al afspraken kunnen maken met alle verzekeraars over de vergoeding van GGZ-zorg door de afdeling Psychiatrie.

Budgetpolis

Houders van budgetpolissen moeten oppassen: vaststaat dat veel behandelingen in het LUMC ook komend jaar niet worden vergoed door zorgverzekeraars. Het ziekenhuis heeft geen contracten afgesloten voor deze extra goedkope polissen die sommige verzekeraars bieden. Patiënten met een budgetpolis kunnen wel altijd terecht in het LUMC voor spoedeisende zorg en de verloskunde.

Alrijne heeft wel al contracten voor 2022 met alle zorgverzekeraars afgesloten, behalve voor de budgetpolissen. Met Zorg en Zekerheid zijn er zelfs afspraken voor vijf jaar gemaakt.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.