IC-verpleegkundige LUMC wil plein vol zetten met foodtrucks

Moustafa Alatabbi crowdfundt voor een lunch voor alle medewerkers van het LUMC.© Taco van der Eb

Wilfred Simons
Leiden

Verpleegkundige Moustafa al Atabbi is zo blij met zijn baan in het LUMC, dat hij alle zorgmedewerkers wil verrassen met een lekkere lunch. De man uit Pijnacker werkt sinds juli dit jaar op de IC. Hij voelt zich daar zo welkom, en hij is er zo goed begeleid en opgevangen, dat hij dolgraag iets terug wil doen. Al Atabbi is daarom een crowdfundactie begonnen op allesgeven.nl, maar zijn actie komt nog niet erg op stoom. Hij doet een oproep.

Al Atabbi, die in 1998 als vluchteling uit Irak naar Nederland kwam, zegt dat hij in Leiden zijn draai heeft gevonden. „Het is zo’n leuk ziekenhuis”, zegt hij.

Op 13 januari wil hij het voorplein van het LUMC vol zetten met foodtrucks van Buurtkeukens, waar 1500 tot 1600 medewerkers een lunch kunnen afhalen. Technisch is het allemaal mogelijk en door te werken met tijdsloten kan het afhalen ook coronaproof. Alleen, het initiatief kost 10.000 euro en daar schort het nog aan. De teller stond maandagmiddag op 1.320 euro.

De IC-verpleegkundige, die ook regelmatig diensten draait op de Covid-19-afdeling, vindt dat zijn collega’s wel een bedankje hebben verdiend voor hun harde, vaak stressvolle werk. Door bezuinigingen kreeg het LUMC-personeel dit jaar ook al een karig kerstpakket, zeiden teleurgestelde medewerkers op woensdag 22 december tegen het Parool.

„We kregen een mail dat we een kerstpakket konden uitzoeken via een website. Dus wij hoopvol naar die site, maar daar konden we alleen uit een koortsthermometer of fietslampjes kiezen. Allemaal kleine cadeautjes, waar we in het verleden nog een combinatie van cadeautjes of een heel pakket konden kiezen.”

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.